Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Miercuri 31 Mai 2023 - 14587
6 din 10 angajatori au bugetat majorari salariale pentru 2023.

Mai mult de o treime vor oferi un plus intre 5% si 10% la salariu. Majorarea salariilor continua sa se afle pe lista de prioritati a angajatorilor si in 2023. Potrivit celui mai recent sondaj derulat de eJobs Romania, 6 din 10 companii spun ca au bugetat mariri salariale pentru acest an, asta in conditiile in care 73,7% au adoptat aceasta masura si anul trecut.

"2022 a fost un an in care cea mai mare parte a angajatilor au putut sa isi renegocieze salariile pentru ca piata le-a creat contextul favorabil in acest sens. Pare ca si 2023 este in aceeasi linie, iar bugetele pe care angajatorii le-au facut anul trecut includ majorari salariale in medie cu 5% - 10%. Este o marja procentuala aplicata si anul trecut, in cea mai mare parte a cazurilor. Chiar daca majoritatea angajatorilor nu au actualizat salariile cu inflatia, au preferat sa aloce mariri salariale la nivelul intregii companii, stiind ca acesta, este pana la urma, principalul criteriu care ii determina pe candidati sa isi schimbe jobul", spune Ana Calugaru, Head of Communications in cadrul eJobs, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania.

Un sfert dintre respondentii sondajului spun ca salariile nu vor creste cu mai mult de 5% anul acesta, in timp de 37,5% au programate mariri intre 5% si 10% comparativ cu anul trecut. 20,8% anunta majorari de 10% - 20%, iar 12,5% spun ca vor fi ajustate cu inflatia.

Exista deja o aliniere din punctul de vedere al acordarii acestor cresteri, respectiv 68,2% dintre angajatori spun ca ele vor viza toti angajatii din companie. 18,2% declara ca fiecare manager de departament va decide ce angajati vor primi salarii marite, in functie de performanta acestora. 9,1% au bugetate cresteri in special pentru angajatii din pozitii entry level, iar 4,5% le vor directiona catre specialistii din companie, ca metoda de retentie.

"21% dintre angajatorii care au luat parte la sondaj spun ferm ca nu vor aplica o astfel de masura in 2023, iar principalul motiv pe care il invoca in acest sens este faptul ca se tem de un posibil context economic nefavorabil, care ar putea afecta stabilitatea companiei. Un alt argument, mentionat de 12% dintre respondenti, este legat de rezultatele financiare curente ale companiei, care nu pot sustine cresteri salariale in acest an", explica Ana Calugaru.

Vanzarile, resursele umane, productia, telecomunicatiile, IT-ul, bankingul si agricultura sunt principalele domenii in care sunt stabilite cresteri salariale in lunile care urmeaza. Cele mai multe dintre companiile participante la sondaj sunt din Bucuresti (47,7%), urmatoarele judete, din punctul de vedere al reprezentativitatii, sunt Cluj, Mures, Prahova, Brasov, Constanta, Timis, Bacau si Suceava. Sondajul a fost realizat in luna februarie, pe un esantion de 130 de companii angajatoare.

In acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare din Romania, sunt disponibile peste 30.000 de locuri de munca.

 

 

Despre eJobs

Lansata in 1999, eJobs este prima platforma de recrutare din Romania si liderul pietei locale de profil. Incepand cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internationala de media localizata in Zurich, Elvetia. eJobs.ro le ofera clientilor sai cea mai relevanta baza de candidati, pe care o pune la dispozitie prin metode eficiente, utilizand canale de media personale si cunostinte avansate de Performance Marketing si campanii de Employer Branding, precum si tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. Cu 4,9+ milioane de CV-uri, peste 2 milioane de vizitatori unici pe luna si 300.000+ companii care au beneficiat de serviciile lor, eJobs este cea mai mare platforma de recrutare la nivel local.

 

Persoana de contact:

Ana Calugaru

Head of Communications, eJobs Romania

T: 0729 699 437

M: ana.calugaru@ejobsgroup.ro

 

 

 

0 comentarii3101 vizualizări23 martie 2023
rss 2.0
rss 2.0