Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 02 Decembrie 2023 - 14587
Apropierea sarbatorilor de iarna creste numarul de angajari in merchandising si promotii.

Un promoter castiga aproximativ 2.500 de lei net, iar un decorator de vitrine 2.800 de lei.  1.800 de joburi in merchandising si promotii au fost scoase la bataie in ultima luna, companiile pregatind campaniile si evenimentele de final de an. Cele mai multe apartin angajatorilor din retail, turism si industria alimentara si se adreseaza aproape exclusiv candidatilor tineri, aflati la inceput de cariera. Mai mult de jumatate dintre aceste joburi sunt pentru Bucuresti, in timp ce Timisoara, Iasi, Cluj-Napoca si Craiova sunt urmatoarele orase in functie de numarul de locuri de munca disponibile.

"Este un segment de activitate in care media salariala este sub nivelul salariului mediu net pe economie si asta se intampla pentru ca vorbim de joburi care nu cer nici foarte multa experienta, nici un nivel ridicat de specializare. In cea mai mare parte, vizeaza candidatii din segmentul entry level, iar acest lucru se reflecta in salariile oferite. In plus, este un sector puternic influentat de sezonalitate, ale carui varfuri sunt inregistrate vara, inaintea sezonului estival, si iarna, inaintea sarbatorilor", spune Roxana Draghici, head of Sales in cadrul eJobs Romania.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu al celor care lucreaza in merchandising si promotii este de 2.800 de lei pe luna. Un promoter castiga aproximativ 2.500 de lei, in timp ce media pentru un decorator de vitrine ajunge la 2.800 de lei. Coordonatorii comerciali incaseaza salarii medii de 3.000 de lei, iar un job de ambalator sau de hostess vine cu o medie salariala de 2.000, respectiv 2.500 de lei.

"Vedem, in acest domeniu, destul de multi tineri care cauta joburi de tipul project based sau part time. Este vorba in special de studenti, dornici sa isi suplimenteze veniturile in timpul liber, cu ajutorul unui job care sa le permita, in acelasi timp, sa mearga si la cursuri. Este un sector foarte accesibil pentru ei, insa in care vedem si o rata de fluctuatie considerabila. Aproape jumatate din numarul total de aplicari din ultima luna pentru joburile din merchandising / promotii apartine candidatilor din categoria de varsta 18-24 de ani", mai spune Roxana Draghici.

Cel mai bine platiti angajati din merchandising sunt cei care ocupa pozitii ce necesita studii superioare si experienta. Datele Salario indica, astfel, un salariu mediu net de 8.000 de lei pentru joburile de brand manager sau 5.500 de lei pentru cele de graphic designer. Un key account manager, un economist sau un manager de proiect sunt alte posturi pentru care salariile medii oferite variaza intre 4.500 si 5.000 de lei.

In ultima luna, pe eJobs.ro au fost inregistrate aproape 55.000 de aplicari pentru locurile de munca din merchandising si promotii. 97% din aplicari sunt pentru joburile care necesita prezenta fizica la birou sau pe teren, 2,7% sunt pentru cele care accepta colaborarile remote si doar 0,3% sunt pentru strainatate.

Cele mai mici salarii MEDII nete introduse pana in acest moment de catre angajatii din merchandising si promotii sunt pentru:

 • Operator introducere date - 1.700 de lei
 • Ambalator - 2.000 de lei
 • Hostess - 2.500 de lei
 • Asistent comercial  - 2.500 de lei
 • Manager de proiect junior - 2.550 de lei

Orasele cu cele mai mici salarii MEDII nete din merchandising si promotii sunt:

 • Slatina: 1.500 de lei
 • Deva: 1.541 de lei
 • Braila: 1.700 de lei
 • Tulcea: 1.800 de lei
 • Botosani: 1.800 de lei

Orasele cu cele mai mari salarii MEDII nete din merchandising si promotii sunt:

 • Bucuresti : 3.000 de lei
 • Cluj - Napoca: 2.700 de lei
 • Timisoara: 2.700 de lei
 • Brasov: 2.600 de lei
 • Sibiu: 2.500 de lei

 

Iata si care sunt pozitiile pentru care s-au inregistrat cele mai mari valori salariale din acest domeniu:

 • Brand manager: salariul mediu net la nivel national - 5.500 de lei, salariul maxim introdus in Salario - 8.000 lei
 • Merchandiser vizual: salariul mediu net la nivel national - 2.800 de lei, salariul maxim introdus in Salario - 6.000 lei
 • Graphic designer: salariul mediu net la nivel national - 3.800 de lei, salariul maxim introdus in Salario - 5.500 de lei
 • Economist: salariul mediu net la nivel national - 3.800 de lei, salariul maxim introdus in Salario - 4.500 lei
 • Coordonator proiecte: salariul mediu net la nivel national - 4.300 lei, salariul maxim introdus in Salario - 4.500 lei

In acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare din Romania, sunt disponibile 30.000 de locuri de munca. Peste 480.000 de specialisti si-au introdus veniturile pana in prezent in Salario comparatorul de salarii marca eJobs. 

***

Despre eJobs

Lansata in 1999, eJobs este prima platforma de recrutare din Romania si liderul pietei locale de profil. Incepand cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internationala de media localizata in Zurich, Elvetia. eJobs.ro le ofera clientilor sai cea mai relevanta baza de candidati, pe care o pune la dispozitie prin metode eficiente, utilizand canale de media personale si cunostinte avansate de Performance Marketing si campanii de Employer Branding, precum si tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. Cu 4,8+ milioane de CV-uri, peste 2 milioane de vizitatori unici pe luna si 300.000+ companii care au beneficiat de serviciile lor, eJobs este cea mai mare platforma de recrutare la nivel local.

 

Persoana de contact:

Ana Calugaru

Head of Communications, eJobs Romania

T: 0729 699 437

M: ana.calugaru@ejobsgroup.ro

 

 

 

0 comentarii3360 vizualizări24 noiembrie 2022
rss 2.0
rss 2.0