Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Avem o tara plina de resurse naturale, dar nu sunt lasati sa le exploateze !

Un nou imbold inspre o schimbare a legislatiei a fost dat catre autoritatile statului roman de catre agentii economici din domeniul constructiilor din judetul Bistrita-Nasaud care s-au intalnit cu dl. Primar Ioan Turc, dl. Presedinte al CCIBN Vasile Bar, dl. Subprefect Ioan Zagrean, dl. Gratian- Alexandru Morariu- Comisar Sef Garda de mediu,  dl. Valerian Salagean- Agentia nationala de resurse minerale,  dl. Ioan Sever Roman- Director Agentia pentru protectia mediului BN, dl. Teodor Hasmasan- Director Agentia nationala Apele Romane S.G.A. Bistrita si dl. Cristian Gazdac- Agentia nationala pentru arii naturale protejate.

Cu fiecare intalnire pe care CCIBN o organizeaza in sprijinul agentilor economici, exista o dorinta si totodata o speranta ca vocile unite ale mediului de afaceri si problemele intampinate de acestia sa gaseasca o rezolvare. Constructorii isi doresc o procedura simplificata si un pachet de masuri benefice pentru o initiativa legislativa mai accesibila de  a obtine avizele si autorizatiile necesare efectuarii lucrarilor in constructii si in carierele de piatra.

Tergiversarea documentelor, termenele prea lungi pentru avize, pentru verificarea dosarelor,   emiterea autorizatiilor si a actelor de reglementare in aceste domenii, taxele exagerate pe care trebuie sa le plateasca, practic taxa la taxa pentru a primi permisiunea de incepere a unei lucrari, genereaza pierderi fantastice constructorilor an de an.

Reprezentantii mediului de afaceri din constructii doresc sa fie gasita o solutie care sa genereze  modificari ale legislatiei in acest domeniu, reducerea termenelor, a taxelor  si o procedura mai simplificata a documentelor care sa permita inceperea si derularea lucrarilor in conditii normale.

 Se va intocmi o lista cu problemele intampinate , iar cu sprijinul Institutiei Prefectului BN, va fi trimisa catre Ministerul Mediului si reprezentantii Guvernului Romaniei in speranta unei solutii viabile.

 

 Contact: Luciana Nistor - Responsabil relatia cu presa, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039,0733-900207 e-mail: luciana.nistor@cciabn.ro,office@cciabn.ro

0 comentarii770 vizualizări22 iulie 2022




rss 2.0
rss 2.0