IARMAROC la Sat: Peste 50 de mestesugari, artisti, creatori locali, din toata Romania, a caror metoda de productie este complet sustenabila, se intalnesc in 17-19 mai, la Cluj-Napoca. La prima editie a "festivalului creatiei si artelor" sunt asteptati toti iubitorii de produse si servicii autentice, traditionale, artizanale.
Intre 17 si 19 mai, intre orele 10:00 si 20:00, va avea loc, in Parcul Etnografic "Romulus Vuia" din Cluj-Napoca, prima editie a IARMAROC la Sat - Festivalul Creatiei si Artelor, evenimentul la care vor participa mestesugari, creatori, artisti si producatori locali a caror metoda de productie si creatie este complet sustenabila.
Vizitatorii vor putea admira cum creatori locali creeaza produse de uz zilnic, dar si obiecte de arta. Totodata, vor putea cumpara produse artizanale, create la noi in tara. Festivalul este un proiect cultural organizat in urma fuziunii dintre IARMAROC.com si Asociatia pentru Inovare Artistica, cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National.
"IARMAROC.com reprezinta imaginea unei lumi unde creativitatea umana este mai importanta decat productia in serie, iar creatorii pot avea un stil de viata sustenabil pe baza creatiilor lor. Vrem sa cream un spatiu unde oamenii intra in contact direct cu creatorii si astfel contribuie la transmiterea traditiilor si a obiceiurilor. Ne distantam de tot ce inseamna productie in serie si ne concentram pe produse autentice, facute de oameni, unice in imperfectiunea lor. Sustinem transmiterea traditiilor si vrem sa va aducem mai aproape de oamenii care inca le dau mai departe din generatie in generatie", declara Emilian Vasi, Fondator IARMAROC.com si Coordonator IARMAROC La Sat.
Din program: concerte live si dj vinil, expozitii de sculptura, pictura si fotografie, proiectii de film, teatru pentru adulti si copii, ateliere de creatie si arta, activitati dedicate copiilor si cateilor, echitatie, si multe altele.
Festivalul se va desfasura intr-un cadru natural menit sa reconstruiasca atmosfera satului romanesc clasic, dar care a fost adaptat la necesitatile noastre prezente. IARMAROC la Sat militeaza impotriva consumului de masa, a productiei nesustenabile si a consumului de hrana nesanatoasa si ii aduce in fata vizitatorilor pe oamenii care creeaza obiecte de uz zilnic, bunatati gourmet sau opere de arta si care duc traditiile mai departe din generatie in generatie.
Organizatorii festivalului spun ca au pregatit vizitatorilor activitati diverse si pentru toate varstele, cu peste cincizeci de standuri de producatori din toata tara, pana la concerte complet acustice si ateliere de arta, creatie si de sustenabilitate.
"Ii invitam la festival pe toti cei care apreciaza creatia autentica, sustenabila. Invitam familiile cu copii, tinerii profesionisti pasionati de cultura, arta, gastronomie si un stil de viata sanatos, antreprenorii care cauta inspiratie pentru afacerile lor creative sau vor sa identifice noi oportunitati de business. Avem activitati pregatite si pentru pasionatii de fotografie, pentru cei care adopta abordari holistice sau pentru iubitorii de muzica. Practic, oricine vine la festival va gasi cel putin o activitate interesanta", adauga Emilian Vasi, fondator IARMAROC.com si coordonator IARMAROC La Sat.
? Targul Creatorilor - 50+ standuri cu produse traditionale, contemporane, cosmetice si gourmet, de la creatori locali din toata tara;
? Relaxare si lectura - un book-truck de unde se pot imprumuta carti si reviste, zeci de hamace instalate intre copacii infloriti din livada;
? Arta si cultura - instalatii de arta, expozitii de pictura, sculptura si fotografie, proiectii de film, piata de viniluri;
? Teatru in aer liber - cu piese pentru copii si piese pentru adulti;
? Muzica acustica: 10+ concerte live de tip acustic ascultate in aer liber, de pe patura, cu Mihail, Dora Gaitanovici, Valeria Stoica si multi altii
? Muzica @vinil: 9+ DJs care vor mixa live, exclusiv de pe vinil, melodii rare din toata lumea si din toate deceniile;
? Experiente educative si dezvoltare personala - ateliere interactive de creatie, arta & sustenabilitate, demonstratii de creatie de mestesug traditional, discursuri publice pe teme cultural - antreprenoriale;
? Zone pentru copii - loc de joaca interactiv, ateliere educationale de inginerie, biologie, arta, interactiuni cu animalele, introducere in echitatie;
? Bucatarie autentica - mancare gatita la foc domol, bauturi produse in Romania, delicii sanatoase si vegane.
Pretul unui bilet de intrare este de 30 lei pentru o singura zi si 45 lei pentru toate cele 3 zile ale festivalului.
Despre IARMAROC.com
IARMAROC.com a luat nastere din dorinta de a crea un spatiu unde creativitatea umana este mai importanta decat productia in masa si traditiile sunt duse mai departe de la o generatie la alta.
In prezent, este un sprijin de incredere pentru 300+ de creatori activi in platforma, 1.000+ de creatori pe waitlist, 10.000+ de produse autentice create la noi in tara si 170.000+ de sustinatori ai proiectului in anul 2023 - cu o crestere de 240% fata de anul precedent.
Despre Asociatia pentru Inovare Artistica - A.I.A.
Entitatea sociala a IARMAROC.com este A.I.A. - care inca din 2020 cauta oportunitati sa uneasca comunitatile locale din Cluj si sa creeze un cadru de manifestare cat mai complet si complex pentru artistii locali aflati la inceput de drum. Practic, acesta a fost scopul pentru care IARMAROC si A.I.A. au fuzionat anul acesta.
Aceasta fuziune este celebrata acum, cu prima editie a "IARMAROC la Sat", un demers cladit in continuarea celor 10 editii de "AIA la Sat" - primul eveniment care a deschis, practic, Parcul Etnografic National "Romulus Vuia" pentru publicul festivalier.
Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.
Contact
Raluca Bogdan - Coordonatoare Comunitate
raluca@iarmaroc.com
0741 917 763
Sorin Ailenei - Coordonator Evenimente
sorin@iarmaroc.com
Emilian Vasi - Fondator & Coordonator Proiect
emilian@iarmaroc.com
0 comentarii | 595 vizualizări | 14 mai 2024 |