Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Duminica 03 Decembrie 2023 - 14587
Plantati in amintire, primul parc de mesteceni amenajat in memoria celor dragi, a fost inaugurat.

Asociatia Zi de Bine a inaugurat proiectul "Plantati in amintire", primul parc de mesteceni amenajat in memoria celor dragi. Parcul se afla in Lugoj, judetul Timis si se intinde pe o suprafata de 6.000 mp, pus la dispozitie de Primaria Lugoj, unde au fost plantati 100 de copaci. Fiecare copac plantat are atasat un cod QR care duce catre povestile celor pe care i-am pierdut. Povestile pot fi citite aici: https://plantatiinamintire.ro/stories.

 La inaugurare au participat zeci de lugojeni dar si persoane din Bucuresti, Brasov sau Prahova care au rezervat un copac, venite special pentru a prinde placuta memoriala pe mesteacanul-poveste.

Melania Medeleanu si Luciana Zaharia, fondatoarele Asociatiei Zi de Bine, continua proiectul si anunta amenajarea a inca doua astfel de parcuri in anul 2023, pentru care au semnat deja acordurile de parteneriat cu Primaria Sectorului 6 si Primaria Oradea. 

"Plantati in amintire este un proiect la care visam de mai bine de trei ani. Sa-i vedem pe oameni imbratisandu-si copacii sau asezandu-se pur si simplu pe o banca cu ochii la mestecenii-viata, a fost foarte emotionant si ne-a facut sa intelegem inca o data necesitatea unui astfel de proiect, care imbina atat de frumos cel putin trei elemente - doliul, mediul si comunitatea. Acesta este si motivul pentru care vom duce ideea mai departe si cautam partenerii institutionali potriviti si sprijinul financiar necesar pentru a face, in urmatorii 10 ani, un astfel de parc in fiecare judet din tara", au declarat Melania Medeleanu si Luciana Zaharia, fondatoarele Asociatiei Zi de BINE.

Doliul, una dintre cele mai intime, mai profunde si mai dureroase experiente umane, ramane printre temele abordate de Asociatia Zi de BINE, inclusiv prin intalniri dedicate celor care au trecut printr-o astfel de trauma. Primul grup de suport va avea loc in 9 decembrie, intre orele 18:00-20:00, la Centrul Comunitar Zi de BINE din Str. Uranus, nr. 150, et. 1, sector 5, Bucuresti. Cei care doresc sa participe la aceasta intalnire sunt invitati sa completeze formularul de inscriere: https://bit.ly/3OvTJKe.

Pentru sustinerea proiectului "Plantati in amintire", companiile pot directiona 20% din impozitul pe venit, completand contractul de sponsorizare: Zi de bine !

De asemenea, companiile care nu au redirectionat cei 20% din impozitul pe anul 2021 au ocazia de a  transfera suma pana pe 25 decembrie, completand formularul 177 disponibil pe site-ul ANAF.

 

 

***

Despre Asociatia Zi de BINE

Scopul Asociatiei Zi de Bine este acela de a crea comunitati, de a sprijini mii de oameni aflati in situatii vulnerabile si de a crea notorietate in jurul unor cauze ignorate. Asociatia sustine cate un ONG in fiecare luna a anului si incurajeaza oamenii sa-si doneze ziua de nastere pentru un proiect social.

Mecanismul de functionare este unul simplu: la fiecare inceput de luna se anunta cauza sustinuta si sunt descrise nevoia si beneficiarii. La finalul lunii, donatorii afla ce s-a intamplat cu banii si sunt invitati sa vada rezultatul implicarii lor.

 Daca aveti un proiect in care credeti dar pentru care nu ati gasit inca finantare, il puteti inscrie pe www.zidebine.ro.

 

Pentru mai multe informatii:

Asociatia Zi de BINE

Tel: 0725.565.375

Email: contact@zidebine.ro            

0 comentarii4165 vizualizări29 noiembrie 2022
rss 2.0
rss 2.0