Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 01 Februarie 2023 - 14587
Citesti ceea ce te-ar putea descrie sau ajuta.

Se spune ca in carti poti gasi un mit al oglinzilor: citesti ceea ce te-ar putea descrie sau ajuta. Dar stii ce poate fi mai fantastic decat sa gasesti intr-o carte solutii pentru problemele cu care te confrunti? Sa le oferi copiilor defavorizati sansa sa descopere lumea fascinanta si

informatiile valoroase care iti sunt tie zilnic la indemana!

 

Echipa POV21 a venit cu solutia si a lansat proiectul Biblioteca POV21 sub forma unui act

de caritate, menit sa le dea copiilor ocazia de a gusta bucuria lecturii diverse. Acest proiect

vine in ajutorul tinerilor defavorizati, dar cu dorinta de cunoastere si dezvoltare. Astfel,

membrii asociatiei infiinteaza biblioteci scolare cu cate 4.000 de volume in localitatile in care

elevii sunt privati de accesul la informatii, din diverse considerente.

 

Cele cinci editii ale Bibliotecii POV21 au avut un adevarat succes, fiecare biblioteca adunand sute de volume prin unirea insetatilor de adevar prin lectura. In anul 2021 la Bistrita-Nasaud s-au adunat 7.043 de carti, in 2019 - 4.126 si in 2018 - 4.108 carti. Anul acesta ne dorim sa invingem recordul din judetul Bistrita-Nasaud! Asadar, esti invitat sa donezi 1 carte, 2, sau

chiar mai multe pentru sporirea numarului de volume a  bibliotecii scolare din Ilva Mare. In caz ca vrei sa donezi, ii poti contacta la urmatoarea adresa de email contact@pov21.ro, pana in data de 30 septembrie.

 

Gina Bontas, organizatoarea evenimentului a oferit o declaratie: Citeste - E una dintre cele mai frumoase aventuri pe care le poti trai. Pentru mine proiectul Biblioteca POV21 este unul dintre proiectele de suflet si am un motiv bine intemeiat. Intotdeauna am iubit cartile, am fost fascinata de modul in care o carte te poarta in locuri magice daca iti lasi imaginatia sa zboare. Dragostea de carti m-a facut chiar sa scriu trei carti pentru tineri, pentru copii. Un copil care citeste va fi un adult care gandeste. Coordonez de patru ani acest proiect, in fiecare an am reusit sa doboram recordul cartilor adunate datorita oamenilor cu suflet care au daruit. O biblioteca e infinitul sub un singur acoperis. In acest proiect avem parteneri de nadejde. Incep prin a multumi Inspectoratului Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, domnului inspector scolar general Mircea Cristian Nicula si tuturor directorilor, profesorilor care au inteles cat de importanta este aceasta campanie.

 

Sponsorul principal al evenimentului este TeraPlast. Initiativei i s-a alaturat si magazinul de birotica si papetarie Tudor. Sustinem educatia continua prin colaborarea dintre institutii, companii locale si ONG-uri.

 

Proiectul POV21 are 5 ani de cand a luat fiinta, impanzind presa cu evenimentele, emisiunile

si mai ales cu articolele sale, care devin tot mai virale in randul tinerilor. Initiativa a aparut

datorita dorintei de afirmare a tinerei generatii, oferindu-le o portavoce prin care sa-si

evidentieze tendintele, problemele si aspiratiile. Acestia considera ca tineretul este o forta oriunde s-ar afla si oricum ar fi, care are un cuvant de spus in tot ceea ce se intampla in prezent. Au considerat mereu ca tinerii trebuie sa aiba sansa si curajul sa vorbeasca si sa se exprime. Proiectul a prins amploare in Bistrita, insa s-a extins national in momentul in care li s-au alaturat tineri din alte colturi ale tarii. Au membri in Cluj-Napoca, Iasi, Neamt, Arges, Bucuresti, Suceava, si exemplele pot continua.

 

Asteptam cu mare interes ziua de 30 septembrie sa vedem ce au reusit tinerii POVisti pentru copiii din Ilva Mare. Fii si tu parte din schimbare si implica-te pentru o educatie de succes!

0 comentarii3542 vizualizări28 septembrie 2022
rss 2.0
rss 2.0