Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 01 Februarie 2023 - 14587
A fost lansata platforma digital-interactiva pentru persoanele cu deficiente de auz, #Pesemne.ro

Proiectul #Pesemne.ro a fost lansat si este prima platforma digital-interactiva din Romania pentru persoanele cu deficiente de auz si tipice, realizata de Asociatia Zi de Bine in colaborare cu Asociatia 321Sport. #Pesemne.ro este, de asemenea, prima baza de date video de limbaj al semnelor din Romania, care va functiona ca un dictionar video de cuvinte si expresii menite sa ajute rapid la construirea de fraze conversationale. Platforma va grupa cele mai importante 1.200 de cuvinte si, pentru fiecare cuvant, se va inregistra un scurt video care va reprezenta traducerea acestuia in limba semnelor.

 

La Centrul Comunitar Zi de BINE a avut loc un eveniment, cu participarea cantaretei Feli, care a sustinut un mini concert si a interpretat melodia "Acasa", piesa tradusa in timp real in limba semnelor, de catre Lavinia Chitu. La realizarea platformei #Pesemne.ro au contribuit actori, influenceri, sportivi si jurnalisti, precum Ana Ularu, Ana Maria Branza, Adi Nartea, Alex Dima, Corina Bacanu Calarasu, Sanziana Iacob, Andrei Aradits, Andreea Marinescu si Natalie Ester. Acestia au inregistrat expresii in limba semnelor.

 

La nivel mondial, doar aproximativ 5% dintre persoanele cu deficit de auz cunosc limba semnelor, fapt care formeaza o bariera intre ei si ceilalti oameni, si care, totodata, ingreuneaza integrarea lor in societate.

 

"Stim cu totii cat de dificil poate fi cand ne dorim sa comunicam cu cineva, insa intervine bariera lingvistica. Platforma #Pesemne.ro ne ajuta sa diminuam aceasta bariera a comunicarii dintre persoanele tipice si cele cu deficiente de auz. Ne bucuram ca am reusit, alaturi de Asociatia 321 Sport, sa construim acest proiect special in Romania, deschis pentru oricine isi doreste sa invete limba semnelor sau sa inteleaga mai bine lumea persoanelor cu probleme de auz", au declarat Melania Medeleanu si Luciana Zaharia, fondatoarele Asociatiei Zi de BINE.

 

Peste 360 de milioane de oameni la nivel mondial au probleme de auz, dintre care doar 70 de milioane folosesc limbajul semnelor, mai exact 20% dintre acestia. In Romania, in prezent, sunt peste 30.000 de hipoacuzici, 5.000 dintre ei fiind copii, iar in urmatorii cinci ani se anticipeaza o crestere considerabila.

 

Cei care doresc sa sustina proiectele realizate de Asociatia Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau prin donarea zilei de nastere. Mai multe metode de implicare pot fi gasite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

 

 

***

 

Despre Asociatia Zi de BINE

Scopul Asociatiei Zi de Bine este acela de a crea comunitati, de a sprijini mii de oameni aflati in situatii vulnerabile si de a crea notorietate in jurul unor cauze ignorate. Asociatia va sustine cate un ONG in fiecare luna a anului. Fiecare cauza selectata de Asociatia Zi de Bine se adreseaza unei comunitati si se implementeaza cu ajutorul unui ONG local.

Mecanismul de functionare este unul simplu: la fiecare inceput de luna se va anunta cauza sustinuta si se vor descrie nevoia si beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a intamplat cu banii si vor fi invitati sa vada rezultatul implicarii lor.

Daca aveti un proiect in care credeti dar pentru care nu ati gasit inca finantare, il puteti inscrie pe www.zidebine.ro.

 

Pentru mai multe informatii:

Asociatia Zi de BINE

Tel: 0725.565.375

Email: contact@zidebine.ro            

0 comentarii3521 vizualizări28 septembrie 2022
rss 2.0
rss 2.0