Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 01 Februarie 2023 - 14587
Documentatii tehnice semnate in fals de o persoana ce se prezinta ca arhitect.

Avand in vedere identificarea mai multor autorizatii de construire eliberate de catre autoritatile competente prevazute la art. 4 alin. 1 din Legea nr. 50/1991, republicata, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, emise in baza unor documentatii tehnice intocmite in calitate de arhitect cu drept de semnatura de catre numitul S.L., intelegem sa aratam ca:

 - domnul Szeredai Lorant nu este membru al Ordinului Arhitectilor din Romania;

Avand in vedere ca numitul Szeredai Lorant nu este membru a OAR el nu poate intocmi si sa-si asume niciun fel de documentatii tehnice conform Legii nr. 184/2001, republicata.

 

  1. neavand aceasta calitate profesionala, numitul Szeredai Lorant  nu are dreptul de a intocmi in calitate de arhitect cu drept de semnatura documentatiile tehnice necesare obtinerii autorizatiilor de construire.

In acest sens la art. 11, alin. 1, din legea nr. 184/2001, republicata, se arata cat: "Proiectele de arhitectura pentru materializarea carora legea impune obtinerea autorizatiei de construire vor fi elaborate de un arhitect cu drept de semnatura sau de un conductor arhitect cu drept de semnatura. Proiectele de arhitectura de interior pentru materializarea carora legea impune obtinerea autorizatiei de construire pot fi semnate si de catre un arhitect de interior cu drept de semnatura".

 

  1. Documentatiile tehnice in baza carora au fost eliberare Autorizatii de Construire sunt asumate de catre numitul Szeredai Lorant prin aplicarea unei parafe de arhitect cu drept de semnatura insa numarul TNA inscris pe aceasta apartine unui alt arhitect cu drept de semnatura obtinut in mod legal..

 

  1. Documentatiile tehnice depuse de catre numitul Szeredai Lorant, documentatii in baza carora eu fost eliberate autorizatiile de construire, sunt insotite de Dovezi de Luare in Evidenta ce nu au fost eliberate de catre Ordinul Arhitectilor din Romania, existand indicii privind intocmirea in fals a acestora..Mentionam ca aceste documente sunt  emise doar de catre Ordinul Arhitectilor din Romania prin Flilialele Teritoriale.

 

Avand in vedere cele constatate, Consiliul Teritorial al Ordinului Arhitectilor din Romania - filiala Transilvania va demara procedurile legale, pe linie penala si administrativa, impotriva acestei persoane.

 

0 comentarii3430 vizualizări23 septembrie 2022
rss 2.0
rss 2.0