Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Pesemne.ro, prima platforma digital-interactiva din Romania pentru persoanele cu deficiente de auz si tipice.

Asociatia Zi de Bine in colaborare cu Asociatia 321Sport lanseaza prima platforma digital-interactiva din Romania pentru persoanele cu deficiente de auz si tipice. La nivel mondial, doar aproximativ 5% dintre persoanele cu deficit de auz cunosc limbajul semnelor, fapt care formeaza o bariera intre ei si ceilalti oameni, si care totodata ingreuneaza integrarea lor in societate. #Pesemne.ro va fi prima platforma care va facilita invatarea limbajului semnelor, pentru a deschide comunicarea intre o categorie de oameni care are nevoie sa fie inteleasa, sprijinita si auzita dincolo de cuvinte.

 

Partenerii strategici ai Asociatiei Zi de Bine,  vor oferi 38.000 euro pentru realizarea acestui proiect.

 

"Pesemne.ro este o platforma atat de necesara in acest moment in Romania, cand numarul persoanelor cu deficiente de auz este in crestere. Aceasta platforma ii va putea aduce impreuna pe oamenii tipici, deschisi sa invete rapid limbajul semnelor si bineinteles pe oamenii cu deficiente de auz. Odata invatat limbajul mimico-gestual, comunicarea dintre noi toti va deveni mai facila, iar distantele se vor micsora semnificativ" au declarat Melania Medeleanu si Luciana Zaharia, fondatoarele Asociatiei Zi de BINE.

 

La nivel mondial peste 360 de milioane de oameni au probleme de auz, dintre care doar 70 de milioane folosesc limbajul semnelor, mai exact 5% dintre acestia. In Romania, in prezent, sunt peste 30.000 de hipoacuzici, 5.000 dintre ei fiind copii, iar in urmatorii cinci ani se anticipeaza o crestere considerabila.

 

Pesemne.ro va fi prima baza de date video de limbaj al semnelor din Romania, care va functiona ca un dictionar video de cuvinte si expresii care sa ajute rapid la construirea de fraze conversationale. Platforma va grupa cele mai importante 1.000 de cuvinte, pentru fiecare cuvant se va inregistra un scurt video care va reprezenta traducerea acestuia in LMG (limbaj mimico gestual).

 

Asociatia 321Sport este una dintre cele mai responsabile comunitati sportive din Romania care a adus miscarea in vietile a mii de romani. Echipa 321Sport le ofera amatorilor de sporturi in echipa prietenie, inspiratie, educatie, sfaturi, sustinere si experiente de crestere si dezvoltare.

 

 "Suntem norocosi ca putem sa auzim si putem sa ne bucuram de toate simturile. Insa vrem ca si oamenii cu deficiente de auz sa se simta integrati in societate in fiecare zi, printr-un efort comun pe care noi, toti ceilalti, simtim nevoia si ne dorim sa il facem, tocmai pentru ca incluziunea sociala este cel mai bun lucru la care cu totii putem contribui", a declarat Radu Restivan, Presedinte 321Sport.

 

Cei care doresc sa sustina proiectele realizate de Asociatia Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau prin donarea zilei de nastere. Mai multe metode de implicare pot fi gasite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

 

 

***

Despre Asociatia Zi de BINE

 

Scopul Asociatiei Zi de Bine este acela de a crea comunitati, de a sprijini mii de oameni aflati in situatii vulnerabile si de a crea notorietate in jurul unor cauze ignorate. Asociatia va sustine cate un ONG in fiecare luna a anului. Fiecare cauza selectata de Asociatia Zi de Bine se adreseaza unei comunitati si se implementeaza cu ajutorul unui ONG local.

Mecanismul de functionare este unul simplu: la fiecare inceput de luna se va anunta cauza sustinuta si se vor descrie nevoia si beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a intamplat cu banii si vor fi invitati sa vada rezultatul implicarii lor.

Daca aveti un proiect in care credeti dar pentru care nu ati gasit inca finantare, il puteti inscrie pe www.zidebine.ro.

 

Pentru mai multe informatii:

Asociatia Zi de BINE

Tel: 0725.565.375

Email: contact@zidebine.ro            

0 comentarii4067 vizualizări06 septembrie 2022
rss 2.0
rss 2.0