Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Marti 19 Octombrie 2021 - 14587
Electrica Furnizare sustine integral o noua etapa a proiectului "Energie pentru viata".

Electrica Furnizare sustine integral cea de-a doua etapa a proiectului "Energie pentru viata" initiat de Asociatia Energia Inteligenta in vara acestui an. Proiectul si-a propus instalarea de panouri fotovoltaice in gospodarii izolate, fara curent electric si fara sanse de a fi racordate la electricitate in viitorul apropiat. Prima etapa a proiectului a constat in montarea de panouri fotovoltaice in cinci gospodarii din Muntii Apuseni, iar cea de-a doua vizeaza un numar similar de locuinte, situate de aceasta data in zone izolate din Muntii Harghita, unde nu a existat niciodata curent electric.

"Prima etapa a proiectului Energie pentru viata s-a bucurat de o mobilizare impresionanta din partea companiilor. Desi, in contextul pandemiei, companiile si-au redirectionat mare parte din resursele destinate proiectelor de responsabilitate sociala pentru lupta impotriva COVID-19, proiectul nostru a avut un puternic ecou si am reusit sa strangem suma necesara intr-un timp relativ scurt. Astazi, Electrica Furnizare se alatura demersului Asociatiei Energia Inteligenta si impreuna lansam cea de-a doua etapa a proiectului. De data aceasta vom merge in Harghita, ca oamenii din Puntea Lupului, comuna din care am selectat cateva gospodarii, sa isi poata lumina locuintele prin simpla apasare a unui intrerupator, asa cum este normal" a declarat Dumitru Chisalita, Presedinte al Asociatiei Energia Inteligenta.

"Grupul Electrica isi asuma responsabilitatea fata de comunitatile in care isi desfasoara activitatea si contribuie activ, alaturi de parteneri, la dezvoltarea sustenabila a Romaniei, pentru a lasa o mostenire solida generatiilor viitoare. Un exemplu in acest sens il reprezinta sustinerea integrala a celei de-a doua etape a proiectului <>, care consta in montarea de panouri fotovoltaice pe acoperisurile a cinci locuinte din Muntii Harghitei. Intr-un an in care piata energiei electrice a fost supusa unui proces continuu de transformare, dezvoltarea unor proiecte care ofera solutii pentru producerea energiei regenerabile inseamna mult pentru beneficiari, dar si pentru companie", a declarat Corina Popescu, CEO Electrica.

Pentru cea de-a doua etapa a proiectului "Energie pentru viata" au fost selectionate cinci gospodarii din satul Puntea Lupului, comuna Lunca de Jos din judetul Harghita. Acestea sunt locuite in prezent de familii cu copii si oameni in varsta, pentru care instalarea panourilor voltaice ar insemna o viata mai buna. In aceasta zona nu a existat niciodata curent electric.

In Romania, conform unei situatii intocmite de ministerul Energiei pe baza datelor colectate de la Consilii Judetene si Prefecturi, in 2018 peste 52,000 de gospodarii nu aveau curent electric. Dintre acestea, aproximativ 7000 se afla in zone izolate, la distante prea mari de reteaua de electricitate pentru a fi racordate. Toate finantarile pentru montarea de panouri fotovoltaice exclud gospodariile care se gasesc la mai putin de 2 km de reteaua de energie existenta. Astfel, cca 9000 de gospodarii din Romania nu au nici o speranta de a vedea energia electrica.

Cu ocazia aniversarii a cinci ani de activitate, Asociatia Energia Inteligenta a initiat, in luna iunie a acestui an, proiectul "Energie pentru viata". In prima etapa, cu suportul companiilor implicate in proiect, am instalat panouri fotovoltaice in cinci gospodarii izolate din comuna Intregalde, judet Alba, care nu au beneficiat niciodata de curent electric. Sprijinului acordat de compania Electrica Furnizare a facut posibila si etapa a doua a proiectului, in care ne propunem ca pana la finalul anului, in cinci case din Muntii Harghita, diferenta dintre lumina si intuneric sa o faca simpla apasare a unui intrerupator.

Partenerii media ai proiectului sunt: InvesTenergy, Focus Energetic, Energy Center, News Energy, Economistul, Club Economic, Romania Durabila, Financial Intelligence, The Diplomat, Spot Media si EM360.

***

Electrica Furnizare

Cu o experienta de peste 120 de ani pe piata de energie electrica, compania Electrica Furnizare este parte a Grupului Electrica si are un portofoliu de peste 3,2 milioane de clienti casnici.

Electrica Furnizare a intrat, in anul 2020, pe piata de productie de energie electrica din surse regenerabile, prin achizitionarea Parcului Fotovoltaic Stanesti, din judetul Giurgiu. In prezent, compania are in implementare mai multe proiecte care implica livrarea de solutii personalizate, la cheie, pentru producerea energiei verzi, aliniindu-se astfel la strategia Grupului Electrica ce vizeaza contributia la dezvoltarea sustenabila a afacerilor, in contextul Pactului verde european.

 

 

Asociatia Energia Inteligenta

Asociatia Energia Inteligenta (AEI) reuneste profesionisti din domeniul gazelor naturale, hidrogenului, energiei electrice si eficientei energetice. Membrii sai militeaza pentru un pret corect al gazelor si pentru cresterea transparentei in piata de energie din Romania.

AEI este o organizatie non-profit al carui scop principal este acela de a contribui la o mai buna informare a consumatorilor casnici si non-casnici de gaze si energie pentru ca acestia sa poata fi mai bine pregatiti pentru negocierea contractelor de achizitie si pentru a putea intelege corect facturile pe care le platesc.

AEI este si va ramane un partener de dialog pentru toti participantii la piata, fie ca sunt furnizori, producatori, operatori, proiectanti, constructori, institutii, reglementatori, ministere, politicieni, angajati din sistem sau reprezentanti ai mass-media.

 

0 comentarii742 vizualizări13 octombrie 2021
rss 2.0
rss 2.0