Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 15 Aprilie 2024 - 14587
Eurodeputatul Victor Negrescu a sustinut in plenul Parlamentului European necesitatea aderarii Romaniei la spatiul Schengen.

Europarlamentarul Victor Negrescu a sustinut, in plenul Parlamentului European, necesitatea aderarii Romaniei la spatiul Schengen, a prezentat beneficiile pentru Uniunea Europeana si statele membre, precum si argumentele care pot sta la baza unei decizii favorabile Romaniei. Eurodeputatul roman a subliniat faptul ca aceasta extindere este in interesul tuturor statelor membre UE, mai ales in contextul provocarilor actuale.

"Aderarea Romaniei la spatiul Schengen inseamna beneficii pentru intreaga Uniune Europeana. Specialistii estimeaza faptul ca volumul tranzactiilor comerciale intre Romania si principalele sale state partenere din Uniunea Europeana va creste cu peste 10% in urmatorii ani.

Cresterea PIB-ului Romaniei, Bulgariei si Croatiei, va conduce la un efect multiplicator in economia europeana, care se confrunta deja cu un risc crescut de recesiune. Extinderea spatiului Schengen inseamna si un mesaj pro-european puternic in regiunea noastra, dar si cresterea capacitatii de sprijin a Ucrainei si a procesului sau de reconstructie.

Nu in ultimul rand, piata interna va deveni mai integrata la nivelul regiunii, conducand la mai multe oportunitati pentru companiile mici si mijlocii europene, zonele transfrontaliere vor deveni poli de dezvoltare, iar cresterea mobilitatii va conduce la dezvoltarea comertului si a turismului regional", a explicat vicepresedintele Partidului Socialistilor Europeni, eurodeputatul Victor Negrescu.

Reprezentantul Romaniei in legislativul european a subliniat faptul ca Olanda si Austria vor fi printre principalele state membre care vor beneficia de acest nou context si a facut apel la reprezentantii Parlamentului European si ai Comisiei, care in prezent sustin Romania in acest demers, sa continue sa aduca argumente in sprijinul beneficiilor aderarii, liderilor politici si guvernelor de dreapta reticente.

"Printre statele membre care vor beneficia cel mai mult de pe urma acestor noi oportunitati vor fi chiar Olanda si Austria, tari conduse de guverne de dreapta, cu care Romania intretine relatii comerciale speciale, si care, in prezent, se opun extinderii, fara a avea argumente in acest sens.

Fac apel catre toti colegii din Parlamentul European si catre Comisie sa ne sustina in continuare, prezentand aceste argumente, astfel incat sa putem avea un vot pozitiv pentru Romania in cadrul Consiliului Justitie si Afaceri Interne din decembrie", a precizat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu.

Europarlamentarul roman este in prezent in contact direct cu parlamentari si lideri politici din statele membre reticente pentru a-i convinge sa sustina aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

 

 

 

0 comentarii3717 vizualizări22 noiembrie 2022
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0