Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Digitalizarea inteligenta, o sansa pe care nu avem voie sa o pierdem!

Am vorbit in deschiderea Romanian Digital Day din Parlamentul European despre doua lucruri foarte importante pentru modernizarea Romaniei cu ajutorul tehnologiei:

legislatie prietenoasa prin consultarea tuturor actorilor (companii, universitati, societate civila) prin Grupul de lucru IT&C al #PSD lansat in urma cu o saptamana si prin Grupul Law and Technology Lab al Comisiei IT&C din Camera Deputatilor;

deschiderea judetului Bistrita-Nasaud catre investitori in tehnologie, digitalizarea serviciilor publice si valorificarea potentialului urias al judetului nostru.

Interesul companiilor de IT&C in zona judetului Bistrita-Nasaud, schimbul de idei pe care l-am avut cu managerii celor mai mari companii romanesti la nivel mondial precum Bit Defender, eMag, NTT Data, UiPath imi confera increderea ca putem crea la Bistrita un mic...Cluj.

Interesul antreprenorilor din Bistrita-Nasaud pentru digitalizare este impresionant mai ales ca schimbul de date importante dintre privat si Administratie pentru imprumutul de bune practici si pentru modernizarea administratiei publice este o conditie indispensabila a dezvoltarii pe toate planurile.

Digitalizarea nu este un moft, ci o necesitate a progresului economic. Facuta cu ratiune si curaj, fara a incalca intimitatea si drepturile fundamentale, o modernizare a proceselor si serviciilor publice si private e obligatorie.

Multumesc pentru invitatie si felicitari pentru organizarea acestui eveniment de tinuta colegului si prietenului meu, europarlamentarul Victor Negrescu si grupului S&D din Parlamentul European.

Putem evolua ca tara, ca judet  ca municipiu sau ca comuna doar daca intindem mana viitorului.

Digitalizarea este o sansa pe care noi cei din Bistrita-Nasaud nu avem voie s-o pierdem. Si n-o vom pierde!

 

 

Bogdan Ivan Gruia este la European Parliament, Brussels.

  ·

Deputat PSD de Bistrita Nasaud

Sursa foto: Agerpres, Radu Tuta

0 comentarii3528 vizualizări12 octombrie 2022




rss 2.0
rss 2.0