Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 19 August 2022 - 14587
Aproape 40 de milioane de euro pentru Romania pentru gestionarea consecintelor razboiului din Ucraina.

Romania va primi bani de la Uniunea Europeana in vederea acoperirii unor cheltuieli generate de gestionarea consecintelor razboiului din Ucraina.  Este vorba despre suma de 39,1 milioane euro, din care 12,1 milioane euro aferente Fondului pentru Azil Migratie si Integrare (FAMI) si 27 milioane euro aferente Instrumentului de Sprijin pentru Managementul Frontierei si Politica de Vize (IMFV).

Unul dintre artizanii facilitarii accesului rapid la aceste fonduri si sprijinirii cu resurse europene a tarilor aflate in prima linie este europarlamentarul social-democrat, Victor Negrescu.

"Romania beneficiaza de fonduri europene pentru eforturile gestionarii consecintelor razboiului din Ucraina. Tara noastra a semnat contractele de finantare pentru suma de 39,1 milioane euro, fonduri ce urmeaza sa fie virate la finalul acestei luni si care sunt menite sa acopere cheltuielile bugetare rezultate din gestionarea consecintelor razboiului din Ucraina.

Aceste resurse sunt si rezultatul solicitarilor si amendamentelor mele din Comisia pentru Bugete si din Parlamentul European, prin care am solicitat ca statele membre de la frontiera cu Ucraina sa beneficieze de sprijin suplimentar pentru a acoperi toate aceste cheltuieli.

In acest sens, am integrat in pozitia comuna a Parlamentului European aceasta propunere si am contribuit la modificarea bugetului european pentru a ne asigura ca exista suficienti bani pentru a face fata provocarilor legate de acest conflict.

Pozitia mea pentru viitorul buget european este clara. Avem nevoie de un buget european adaptat nevoilor actuale ale statelor membre si care sa protejeze, cu adevarat, populatia", a mentionat eurodeputatul Victor Negrescu pe pagina sa de Facebook.

In data de 5 aprilie, europarlamentarul roman Victor Negrescu a fost primul care a mentionat necesitatea acestor fonduri in plenul Parlamentului European dupa ce mai multe amendamente depuse de acesta in acest sens au fost integrate in pozitia oficiala a legislativului european privind bugetul european (legatura externa catre declaratia video: https://fb.watch/eF3Z3cZmmH/).

Alaturi de Romania, alte 4 state membre ale Uniunii Europene au primit fonduri externe nerambursabile in contextul crizei refugiatilor din Ucraina, respectiv Ungaria, Polonia, Slovacia si Republica Ceha.

 

0 comentarii1428 vizualizări03 august 2022
rss 2.0
rss 2.0