Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 19 August 2022 - 14587
Coalitia a facut pasi importanti catre o Romanie mai echitabila.

PSD va fi mereu sustinatorul si promotorul unei viziuni mai echitabile si mai corecte in societatea romaneasca. In ultima perioada, atat in cadrul coalitiei, cat si in spatiul public, am insistat cu argumente puternice ca zona fiscala poate fi regandita pentru a mari veniturile bugetare. 

Astfel, PSD a aratat ca este nevoie de un nou model fiscal. Acesta trebuie sa promoveze principii de protectie mai buna a celor vulnerabili si sa elimine cat mai multe exceptii fiscale. De-a lungul timpului, acestea nu au facut decat sa adanceasca inegalitatea si sa ofere unora un tratament preferential, care nu se justifica.

Veniturile noastre fiscale sunt, oricum, printre cele mai reduse din UE. Nu-i putem ajuta pe cei mai multi dintre romani, daca unii au privilegii fiscale mari, iar altii se supun unui regim de impozitare normal.

Masurile pe care coalitia de guvernare le-a agreat sunt dovada clara ca PSD nu a aruncat nici vorbe-n vant si nici nu a fluturat principii. Solidaritatea si o mai mare echitate ne vor asigura nu doar stabilitatea sociala, dar si pe cea politica si economica.

Am fi vrut ca in pachetul agreat sa prindem si supraimpozitarea pensiilor speciale, a veniturilor salariale foarte mari si a supraprofitului generat in pandemie.

Insa, chiar daca colegii de coalitie s-au opus, este crucial ca am aratat romanilor ca exista la nivelul coalitiei resurse de vointa politica care sa ne permita sa luam decizii mult mai corecte, decat cele care functioneaza in prezent.

Am demonstrat ca putem trece peste limitele de natura ideologica, politica sau electorala si ca impreuna suntem de acord sa raspundem mai bine nevoilor romanilor decat propriilor noastre agende politice.

Masurile fiscale pe care le-am convenit nu fac decat sa protejeze mai bine veniturile celor mai vulnerabili dintre noi. Este o dovada de maturitate si responsabilitate politica.

 

                       Paul Stanescu, secretarul general al PSD

 

0 comentarii2072 vizualizări01 iulie 2022
rss 2.0
rss 2.0