Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 19 August 2022 - 14587
PSD intervine in OUG privind decarbonificarea.

Nicio unitate de productie de energie nu va fi inchisa pana cand nu se pun in functiune unitati de productie echivalente. PSD anunta ca in urma interventiei expertilor social-democrati Ministerul Energiei va modifica proiectul de ordonanta de urgenta privind decarbonificarea sistemului energetic din Romania, astfel incat sa fie indeplinite urmatoarele doua criterii:

1) Nu se inchide nimic fara a se pune ceva in loc. Nicio unitate de productie de energie pe baza de lignit sau huila nu va fi inchisa pana cand nu se pun in functiune unitati de productie echivalente pe baza de gaz, energie nucleara sau din surse de energie regenerabila.

2) Ceea se inchide nu se desfiinteaza, ci intra in conservare. Toate unitatile pe baza de lignit si huila care vor fi inchise, vor fi conservate si vor face parte din rezerva de capacitate a sistemului energetic din Romania, putand fi redeschise in caz de necesitate.

                     PSD sustine categoric toate politicile de reducere a poluarii si de tranzitie catre o economie decarbonificata, care trebuie sa constituie un obiectiv major pentru toate statele membre ale Uniunii Europene.

                     In acelasi timp PSD considera ca, in contextul crizei energetice, Romania trebuie sa utilizeze toate capacitatile de productie de energie pentru protejarea populatiei si a economiei nationale, la fel cum se intampla in multe state europene.

 

                                   Biroul de presa al PSD

 

0 comentarii2086 vizualizări30 iunie 2022
rss 2.0
rss 2.0