Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 31 Mai 2023 - 14587
Guvernul trebuie sa intervina pentru reducerea preturilor la carburanti.

PSD saluta acordul partidelor din Coalitie cu privire la necesitatea unei interventii hotarate din partea Guvernului pentru combaterea cresterii preturilor la carburanti. In acest sens, PSD solicita ministrului Energiei, Virgil Popescu, sa prezinte urgent in Coalitie propunerea de reglementare pentru realizarea acestui obiectiv, fie plafonare, fie alta solutie identificata in acest sens. 

Totodata, PSD subliniaza ca orice intarziere a unei decizii din partea Executivului in aceasta privinta afecteaza grav atat economia nationala, cat si puterea de cumparare a cetatenilor. Din momentul in care Ministerul Energiei a primit sarcina de a prezenta o solutie de legiferare, preturile la carburanti s-au majorat cu inca aproximativ 0,5 lei/litru. Asadar, nu mai e timp de analize si dezbateri! E nevoie de actiune! Guvernul trebuie sa intervina urgent pentru a pune capat acestor cresteri de preturi.

Din perspectiva PSD, stabilirea unui pret maximal la clientul final sau limitarea adaosului comercial pe tot lantul comercial, de la producator la benzinarie sunt variante care ar trebui discutate de urgenta in cadrul Coalitiei de guvernare.

 

.

 

PSD a intrat la guvernare cu o misiune clara si asumata: am scos Romania din spirala dezastrului in care intrase si ne-am angajat sa gestionam printr-o viziune coerenta si unitara politicile publice in vremuri dificile. Reamintesc aceasta responsabilitate pentru ca guvernarea inseamna mai mult decat o carpeala. A venit momentul sa tinem ochii larg deschisi cu totii, nu doar PSD. Sa nu lasam povara generata de cresterea preturilor doar pe spatele pensionarilor, salariatilor si a micilor intreprinzatori.

                     Romanii stiu ca principalele cauze pentru energia scumpa, dublarea preturilor carburantilor, cresterea preturilor la alimente si, in final, marirea inegalitatii, sunt crizele prin care intreaga lume trece. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne declaram neputinciosi. Suntem la guvernare ca sa venim cu solutii. Iar solutia propusa de PSD este rediscutarea ampla, coerenta si consensuala a sistemului fiscal.

                     Cine nu vrea sa auda de o reechilibrare a prioritatilor inseamna ca se ascunde de marile probleme si frici ale romanilor. Riscam ca in acest context inflationist, care se anunta de durata, munca prestata de angajati sa devina doar o povara, nu si o recompensa. Daca salariul este inghitit de marile cresteri de preturi, atunci sensul lui se pierde. Iar acest lucru nu este corect.

                     Suntem intr-un context cand trebuie sa refacem echilibrul intereselor din societate. Nu mai este vorba doar de inegalitate, ci mai degraba de multa nedreptate. Nu putem sa nu vedem ca unii se zbat in saracie, iar altii se lafaie in bogatie acumulata necinstit.

                     Propunerea pe care o face PSD este clara: sa reasezam sistemul fiscal pe fundamente mult mai corecte. Nu inseamna o abdicare de la parteneriatul cu mediul de afaceri. Dimpotriva! Inseamna ca trebuie sa fim constienti cu totii ca suntem in situatia in care nemultumirile sociale nu vor afecta profund doar sistemul politic, ci si climatul de afaceri. Nelinistile sociale nu vor crea avantaje decat pentru populisti si speculatori.

                     Suntem angajati pentru o guvernare responsabila, iar PSD invita partenerii de guvernare, cei economici si sociali, la dialog pentru o viziune mai corecta si mai solidara pentru Romania.

                                       Paul Stanescu, secretarul general al PSD

 

 

Biroul de presa al PSD

0 comentarii2583 vizualizări21 iunie 2022
rss 2.0
rss 2.0