Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 04 Iulie 2022 - 14587
Prima editie a Forumului Consilierilor Locali, organizata la Palatul Parlamentului.

Comisia pentru constitutionalitate din Camera Deputatilor, cu sprijinul grupului parlamentar AUR, a organizat la Palatul Parlamentului, in perioada 17-18 iunie, prima editie a forumului dedicat administratiei publice locale, intitulat "Forumul Consilierilor Locali". Evenimentul a reunit peste 200 de consilieri locali de la toate partidele din Romania. Printre oficialii prezenti la forum s-au numarat secretarul de stat in Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, Roxana Minzatu, si Robert Grzechnik, consilier local al Primariei Wroc?aw din Polonia.

 "Chiar daca unii pregatesc revizuirea Legii noastre fundamentale, trebuie sa spunem ca elemente precum caracterul national, independent, unitar si indivizibil al statului roman, limba romana ca limba oficiala sau suprimarea drepturilor si libertatilor fundamentale nu pot face obiectul revizuirii. In ceea ce priveste administratia publica, va trebui sa analizam impreuna daca numarul mandatelor primarilor trebuie limitat la doua, daca se mai justifica existenta functiei de viceprimar sau daca indemnizatia primarilor care angajeaza administratori publici ar trebui redusa la jumatate, precum si in ce masura fenomene precum fotografierea buletinelor de vot sau cel al flotantilor electorali ar trebui combatute prin lege", a declarat Ringo Damureanu, presedintele Comisiei pentru constitutionalitate din Camera Deputatilor si deputat AUR de Dolj.

 

"Astazi, alocarea fondurilor publice pentru investitii se face discretionar, nu pe criterii clare, transparente. Daca esti sluga unui partid politic vei primi bani, daca faci parte din alt partid decat cel aflat la guvernare, atunci comunitatea ta nu va avea parte de investitii. Trebuie oprita aceasta abordare. Avem prea multa birocratie: peste 6.000 de institutii publice care genereaza conditii si restrictii", a afirmat Marius Lulea, prim-vicepresedinte AUR, in cadrul sesiunii plenare.

 

Dezbaterile au fost structurate in 4 paneluri:

? Finantarea publica locala - constituirea bugetelor locale

? Derularea proiectelor de investitii locale - finantare, contractare,

 implementare

? Dezvoltare urbanistica locala

? Planul National de Redresare si Rezilienta al Romaniei - Oportunitati de

 finantare pentru autoritatile locale

 

De asemenea, in cadrul forumului a fost organizat workshop-ul "Propuneri de modificare a Codului administrativ".

 

 

 

19 iunie 2022

 

 

.

 

Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) condamna atitudinea autoritatilor Republicii Moldova in cazul lui George Simion, presedintele partidului si lider de grup in Parlamentul Romaniei. Acesta a fost oprit ieri seara pe aeroportul din Chisinau, in timp ce incerca sa intre in Republica Moldova alaturi de o delegatie a Parlamentului de la Bucuresti. Simion nu a fost lasat in Republica Moldova din cauza unei interdictii primite in timpul mandatului lui Igor Dodon, sub motiv ca ar atenta la statalitatea republicii de dincolo de Prut.

 "Am primit interdictie de intrare in Republica Moldova, pentru ca nu am putut accepta ideea ca romani ca noi pot fi parasiti de fratii lor din Patria-Mama. Astazi am fost lasat in aeroportul unui stat inventat de Stalin, de catre colegii mei din Parlamentul Romaniei. Sunt acelasi om care a primit cu demnitate interdictia de intrare in urma cu cativa ani, doar ca acum am in spate votul si sprijinul mai multor sute de mii de romani. Nu am nicio teama, stiu de pe acum cine va castiga in fata istoriei", a declarat presedintele AUR George Simion.

 George Simion a fost inclus pe lista delegatiei parlamentare a Romaniei care face in aceste zile deplasarea la Chisinau si nu a fost informat oficial, pana la momentul formalitatilor vamale, cu privire la interzicerea intrarii sale pe teritoriul Republicii Moldova.

 George Simion este cel mai cunoscut activist pentru Unirea Basarabiei cu Romania, organizand mai multe campanii, miscari de protest si actiuni civice pe ambele maluri ale Prutului in ultimii 20 de ani.                               

 

0 comentarii1414 vizualizări20 iunie 2022
rss 2.0
rss 2.0