Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 19 August 2022 - 14587
AUR propune 6,5 lei/litru cu TVA de 1% la combustibili.

Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) va depune un proiect de lege pentru reducerea TVA la combustibili de la 19 la 1%, in conditiile unui pret de vanzare de sub 6,5 lei. Masura propusa ar urma sa se aplice pentru o perioada de timp determinata, astfel incat nivelul preturilor la nivel european sa scada in limite rezonabile. 

 "Este o masura similara cu cea care a fost luata in domeniul constructiilor. Estimam ca mentinerea unei valori scazute a TVA-ului va face din companiile romanesti din sectorul transportului auto de marfuri un competitor redutabil la nivel european, fapt care va genera o infuzie de capital in Romania si o reducere a deficitului de balanta comerciala. Avem multe masuri bune si nu ne vom lasa pana cand nu vom reusi implementarea lor", a declarat Adrian Axinia, vicepresedinte AUR.

 De asemenea, Claudiu Tarziu, presedintele Consiliului National de Conducere, a criticat in conferinta de presa saptamanala angajamentul luat de ministrul Energiei, Virgil Popescu, in fata Comisiei Europene: "S-a angajat sa forteze elaborarea si adoptarea unei legi asa-numita a decarbonizarii pana la 30 iunie. In aceasta lege ar urma sa se prevada ca se vor inchide, definitiv si ireversibil, toate grupurile energetice pe baza de lignit si huila, precum si carierele de carbune. In conditiile in care toate statele europene au revenit asupra deciziei de a renunta la productia de carbune si de energie pe baza de carbune, in contextul razboiului din Ucraina, noi ne pregatim sa renuntam la tot ce inseamna carbune. Nu exista nicio motivatie, alta decat ca vrem sa marim dependenta Romaniei de furnizori externi de energie. Noi eram independenti pana cand sa inceapa toata nebunia cu inchiderea de mine, inchiderea de capacitati de productie si liberalizarea iresponsabila a pietei de energie", a subliniat Tarziu.

 

Totodata, Alianta pentru Unirea Romanilor se opune masurilor de crestere a taxelor si impozitelor in contextul in care, oricat de multi bani ar fi adusi la bugetul de stat, coalitia toxica PSD-PNL-UDMR nu ii va directiona catre investitii.

 

AUR pledeaza, in schimb, pentru eliminarea pensiilor speciale nesimtite, eliminarea subventiei acordate partidelor politice, reducerea aparatului guvernamental, debirocratizarea proceselor de investitii prin reducerea conditiilor multiple existente, digitalizarea si automatizarea proceselor care implica relatia intre stat, cetatean si firme, reducerea numarului de institutii publice si reforma administrativa.

 

                                                                                                                      15 iunie 2022

 

0 comentarii2135 vizualizări15 iunie 2022
rss 2.0
rss 2.0