Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 19 August 2022 - 14587
Partidul Social Democrat va realiza o consultare nationala privind schimbarea tratatelor europene.

In discursul avut astazi in plenul legislativului european de la Strasbourg, europarlamentarul Victor Negrescu a sustinut nevoia unei discutii privind schimbarea tratatelor europene, insa doar in conditiile in care acestea sunt in interesul Romaniei si vor conduce la o actiune mai consistenta pe zona sociala, in asa fel incat fiecare cetatean european sa fie respectat. Reprezentantul Romaniei in Parlamentul European a mentionat faptul ca, spre deosebire de celelalte formatiuni politice din Romania, Partidul Social Democrat va realiza, la finalul acestei saptamani, cu sprijinul PES activists Romania, o consultare nationala privind schimbarea tratatelor europene pentru a evalua daca acestea raspund asteptarilor romanilor.

"In contextul crizelor pe care le traversam si avand in vedere concluziile Conferintei privind Viitorul Europei este nevoie ca Uniunea Europeana sa dispuna de noi instrumente prin care sa poata proteja populatia. Dar schimbarea tratatelor nu este un scop in sine. Este nevoie de o Europa mai unita, mai umana si mai eficienta. Vorbim de competente pe zona de sanatate, de politici sociale, de energie sau chiar de educatie. 

In acelasi sens, Parlamentul European, ca principala institutie reprezentativa la nivel european, trebuie sa aiba dreptul de initiativa legislativa pentru a putea indeplini vointa cetatenilor. De asemenea, pe anumite subiecte punctuale, precum aderarea la spatiul Schengen sau aplicarea sanctiunilor impuse statelor agresoare, este nevoie de o procedura mai facila.

Dar exista si o linie rosie. Nu ne dorim ca anumiti birocrati europeni sa decida netransparent,  vrem ca vocea fiecarei tari si a fiecarui cetatean european sa fie auzita cu adevarat la nivel european.

Pentru ca votul nostru privind schimbarea tratatelor sa fie reflectia vointei cetatenilor, Partidul Social Democrat si PES activists Romania realizeaza o consultare publica la nivel national. Va invit si pe voi sa faceti la fel!" a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, coordonator national al PES activists Romania, structura militantilor europeni a Partidului Social Democrat.

Europarlamentarul Victor Negrescu a fost un participant activ la dezbaterile din cadrul Conferintei privind Viitorul Europei, reusind sa includa referinte importante in concluziile dezbaterilor, cum ar fi un sprijin mai consistent pentru educatie, tineri, cultura si IMM-uri la nivel european. La finalul saptamanii, Partidul Social Democrat si PES activists Romania vor amplasa panouri stradale in toate judetele din tara, prin intermediul carora vor prelua opiniile cetatenilor privind schimbarea tratatelor. Nu in ultimul rand, eurodeputatul va organiza sambata, o dezbatere publica, nepartizana, la care vor participa experti si reprezentanti ai societatii civile.

 

 

0 comentarii2030 vizualizări09 iunie 2022
rss 2.0
rss 2.0