Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
"Degeaba facem copii daca le omorati viitorul".

Dezbateti in Parlament Raportul ONU privind schimbarile climatice. Sub aceasta deviza, Partidul Verde, in parteneriat cu Institutul Verde, va picheta, astazi, marti, 17 mai, intre orele 16-18, Parlamentul Romaniei (pe latura dinspre parcul Izvor) pentru a cere alesilor dezbaterea intr-o sedinta speciala, transmisa direct pe postul public de televiziune, a Raportului Special CLIMATE CHANGE 2022 al ONU.

 Dorim sa sensibilizam astfel membrii Legislativului asupra responsabilitatii uriase pe care o au cu privire la informarea corecta a opiniei publice asupra accentuarii riscului climatic si in privinta masurilor pe care trebuie sa le ia urgent  pentru ca Romania sa aiba Viitor.

 Avertismentul sutelor de specialisti care au lucrat la acest Raport nu mai poate fi ignorat sau tratat cu superficialitate.

 Este nevoie de un Plan Strategic Unic de combatere a schimbarilor climatice si o institutie integrata in Romania care sa coordoneze toate actiunile si politicile privind climate change.

 Fiecare zi care trece fara o actiune responsabila pentru clima este un atentat la viitorul nostru comun!

 Va asteptam alaturi de noi la acest eveniment de responsabilizare publica.

 

Multumim!

 PS. Va trimitem alaturat Petitia initiata de Partidul Verde si Institutul Verde pe tema solicitarii dezbaterii Raportului ONU in Parlament.

 

 

 

Petitie

  CEREM DEZBATEREA DE URGENTA in PARLAMENT a Raportului special CLIMATE CHANGE 2022

 Criza climatica nu ocoleste si nu va ocoli Romania. Deja sunt schimbari climatice care ne afecteaza viata. Fenomene meteo extreme, desertificare in sudul tarii, secari de rauri, biodiversitate afectata, poluare, "insule de caldura" in orase, etc.

Reducerea emisiilor de carbon, pana la obtinerea neutralitatii climatice si evitarea, astfel, ca temperatura globala sa depaseasca durabil 1,5 grade Celsius fata de nivelul preindustrial, reprezinta obligatii vitale si pentru Romania.

Sute de specialisti reputati la nivel global  au analizat 18.000 de lucrari de specialitate si au lansat cel mai puternic avertisment, un veritabil Cod Rosu pentru Umanitate, cu privire la sanatatea planetei, la riscul major al degradarii ireversibile a vietii pe Pamant.

  Ei avertizeaza ca, foarte probabil, in cel putin unul din urmatorii cinci ani, temperatura globala va depasi pragul de crestere de 1,5 grade Celsius fata de nivelul preindustrial.

"Nu ne putem permite sa asteptam doi ani, cinci ani, zece ani, ne apropiem periculos de mult de momentul in care va fi prea tarziu"- spun acesti specialisti.

Cerem ca partidele din parlamentul Romaniei, politicienii care au primit votul de incredere al cetatenilor, sa dezbata urgent acest Raport intr-o sedinta speciala transmisa direct pe posturile de televiziune. Ar fi un dublu exercitiu de responsabilizare: politica si cetateneasca. Alesii trebuie sa spuna  opiniei publice romanesti, deschis, onest, cum vor actiona pentru a adapta legislatia si politicile publice din Romania la avertismentele acestui Raport al ONU.

 Nu este timp de pierdut. Ratam oportunitati si ne adancim in nesiguranta in fiecare zi tocmai pentru ca nu exista un Plan Strategic Unic de combatere a schimbarilor climatice si o institutie integrata in Romania care sa coordoneze toate actiunile si politicile privind climate change.

  Demersul nostru, concretizat si printr-o pichetare a Parlamentului Romaniei, marti 17 mai, incepand cu orele 16, pe latura dinspre Parcul Izvor  sub deviza "Degeaba facem copii daca le omorati viitorul!", vizeaza sensibilizarea membrilor Legislativului asupra responsabilitatii uriase pe care o au cu privire la informarea corecta a opiniei publice asupra crizei climatice si in privinta masurilor  urgent de luat pentru ca Romania sa aiba Viitor.

 

   Partidul Verde                                                                  Institutul Verde

 www.partidulverde.ro                                                 www.institutulverde.ro

 

0 comentarii2527 vizualizări17 mai 2022




rss 2.0
rss 2.0