Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 31 Mai 2023 - 14587
Explozia preturilor in Romania, rezultatul politicilor regimului Iohannis si al nereformarii statului de 32 de ani.

Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) atrage atentia ca nu razboiul din Ucraina poarta vina pentru cresterea galopanta a preturilor in Romania. Actuala coalitie formata din partidele sistemului a creat deliberat aceasta criza, prin liberalizarea pietei de energie, si refuza sa o rezolve prin revenirea la o piata reglementata. De asemenea, banul public este cheltuit in bataie de joc.

 "Dupa liberalizare, statul roman a vandut energia electrica si gazele naturale mult mai scump, iar consecintele se vad acum. Noi am atras atentia in nenumarate randuri ca aici se va ajunge, insa ni s-a ras in nas. Romanii trebuie sa stie ca saracia si foametea care se instaleaza treptat in tara sunt rodul politicilor dezastruoase ale PNL, PSD si UDMR", a declarat Claudiu Tarziu, lider al grupului AUR din Senat.

 Basescu a taiat salariile cu 25%, iar Klaus Iohannis aproape a dublat preturile in ultimii 3 ani. Ambele reflecta acelasi dezechilibru: impactul factorului politic care capuseaza bugetul de stat, adica munca romanilor de acasa si a celor plecati, precum si munca firmelor din Romania. Daca nu se adopta masuri urgente ca sa se opreasca risipa banului public, va fi prea tarziu. Liberalizarea pietei de energie si bataia de joc la adresa banului public vor arunca Romania in aer", a subliniat presedintele AUR George Simion.

 

 

                14 mai 2022

 

0 comentarii2506 vizualizări13 mai 2022
rss 2.0
rss 2.0