Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 21 Mai 2022 - 14587
Partidul Social Democrat sustine declansarea procedurilor pentru schimbarea tratatelor europene .

Cu ocazia Zilei Europei, PES activists Romania si Partidul Social Democrat au organizat luni, 9 mai 2022, la fel ca in fiecare an, un eveniment menit sa atraga atentia asupra parcursului european al Romaniei si sa prezinte viziunea social-democratilor privind subiectele europene la zi. Anul acesta, participantii la conferinta "Pentru o Europa care nu lasa pe nimeni in urma" au sustinut declansarea procedurilor pentru modificarea tratatelor europene cu scopul de a face Uniunea Europeana mai echitabila, astfel incat nimeni sa nu fie lasat in urma.

"Parlamentul European a decis saptamana trecuta convocarea unei Conventii pentru modificarea tratatelor europene, ca urmare a solicitarii venite din partea cetatenilor in cadrul Conferintei privind Viitorul Europei. Sprijinim schimbarea modului in care functioneaza Uniunea Europeana atat timp cat scopul este clar: ne dorim sa cladim o Europa mai echitabila si mai sociala, mai apropiata de cetateni, mai putin birocratizata, care nu lasa niciun cetatean si nicio tara in urma. 

Asa cum este subliniat si in rezolutia legislativului european, ne dorim instrumente si mecanisme prin care Uniunea Europeana va putea cu adevarat sa ii sprijine si sa ii protejeze pe europeni in mod constant, dar si sa actioneze eficient in contextul unor crize economice, pandemii sau conflicte", a explicat presedintele-coordonator national PES activists Romania si organizator al evenimentului, eurodeputatul Victor Negrescu.

Prezent la eveniment, Ministrul Culturii, Lucian Romascanu, a explicat ca prin revenirea Partidului Social Democrat la guvernare a fost readusa pe agenda dimensiunea sociala, iar utilizarea resurselor europene a devenit o prioritate.

"Romania este un beneficiar important al apartenentei la Uniunea Europeana, iar solidaritatea a fost unul dintre pilonii pe care se bazeaza functionarea acestei constructii. Pe plan intern, revenirea Partidului Social Democrat la guvernare a readus pe agenda dimensiunea sociala, care a lipsit cu desavarsire in ultimii ani. In acest sens, o buna parte din masurile noastre sociale si pentru sustinerea mediului de afaceri, incluse in programul Sprijin pentru Romania, sunt finantate din fonduri europene. Asta ne dorim de la Uniunea Europeana, mecanisme prin care sa-i protejam pe cetateni", a explicat Ministrul Culturii, Lucian Romascanu, in interventia sa.

Punctul sau de vedere a fost intarit de vicepresedinta Parlamentului European, Evelyn Regner, prezenta la eveniment, care a subliniat importanta unei Europe care ii ajuta pe cetateni si care pune in prim-plan egalitatea de sanse.

"Mesajul cetatenilor a fost unul foarte clar: Uniunea Europeana trebuie sa vorbeasca cu o singura voce! Imi doresc, in viitor, o Europa in care echitatea, solidaritatea si egalitatea sa fie principii-cheie. De aceea, salut lansarea programului Sprijin pentru Romania, sustinut de Partidului Social Democrat, prin intermediul caruia sunt combatute inegalitatile si este sprijinita populatia afectata de pandemie si de razboiul de la granita", a declarat vicepresedinta Parlamentului European. 

De asemenea, in cadrul evenimentului, au mai participat Janina Sitaru, Secretar de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Constantina Dita, multipla campioana olimpica si mondiala la maraton, si Alexandru Manda, castigator al premiului "Tanarul European al Anului 2021".

 

0 comentarii1085 vizualizări09 mai 2022
rss 2.0
rss 2.0