Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 19 Octombrie 2021 - 14587
Proiecte pilot in valoare de 9,3 milioane de euro au fost aprobate de Parlamentul European.

Sapte proiecte pilot propuse si sustinute de eurodeputatul Victor Negrescu, in valoare de peste 9 milioane de euro, au fost aprobate de catre Comisia pentru Bugete a Parlamentului European. Proiectele propuse se refera la zona de educatie, IMM-uri, media, sport si cultura.

 "Sunt bucuros ca am initiat si sustinut proiecte pilot noi in valoare de 9,3 milioane de euro care aduc fonduri europene suplimentare in domeniul educatiei, mediei, sportului si culturii. Cu aceste noi proiecte, am reusit sa initiez actiuni in valoare de peste 17 milioane de euro in acest mandat, pe langa cele circa 60 de milioane de euro obtinute in cei trei ani din mandatul anterior. Un proiect important este cel privind crearea unui Hub European dedicat Patrimoniului Cultural menit sa sprijine protejarea si conservarea patrimoniului european. Am obtinut de asemenea finantare pentru sprijinirea sportului, sustinerea IMM-urilor dar si fonduri pentru educatia media. Este central pentru echipa noastra sa propunem proiecte concrete si sa utilizam acest mecanism unic prin care noi, eurodeputatii, putem influenta pozitiv agenda si actiunea europeana in materie. Proiecte precedente au generat de exemplu finantari pentru achizitia de echipamentele medicale, un portal educational pe zona de educatie financiara sau fonduri specifice pentru tehnologizarea scolilor", a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, raportorul alternativ al Grupului S&D pentru bugetul european pe anul 2022.

 Comisia pentru Bugete a Parlamentului European a aprobat in aceasta saptamana perspectiva sa privind bugetul european pe anul 2022. In acest raport sunt incluse proiectele pilot initiate de eurodeputati. Europarlamentarul Victor Negrescu este membrul Parlamentului European cu cele mai multe proiecte pilot initiate, in valoare totala de circa 77 de milioane de euro.

 

 --

O zi buna!

Biroul de Presa al PSD

 

 

0 comentarii791 vizualizări11 octombrie 2021
rss 2.0
rss 2.0