Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 19 Octombrie 2021 - 14587
Se lupta pentru salvarea padurilor Romaniei.

In 6 octombrie, a fost organizata o dezbatere publica privind adoptarea unei noi Strategii Forestiere Nationale, dezbatere gazduita de copresedintii AUR, Claudiu Tarziu si George Simion, si moderata de jurnalistul si activistul de mediu Liviu Mihaiu. 

 Au participat reprezentanti ai Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti", Romsilva, Federatiei sindicatelor "Silva", WWF Romania, Asociatiei "Forumul Inventatorilor Romani", activisti de mediu si parlamentari, iar discutiile s-au axat pe elaborarea de strategii forestiere coerente, de politici viabile de compensare si protectie a fondului forestier, pe nevoia de reglementare a activitatilor forestiere.

 "As vrea foarte mult ca initiativa sa nu fie politizata. Aceasta prima intalnire s-a tinut la grupul AUR strict din motive administrative, urmatoarea poate avea loc oriunde. In campania electorala, AUR si-a asumat un program in care padurile tarii joaca un rol primordial. Activistii civici sunt amenintati si chiar batuti, cum s-a intamplat recent la Suceava, iar atitudinea statului roman nu mai poate fi una de fatada. Se impun masuri radicale, ferme, dublate de o puternica sustinere institutionala", a declarat George Simion, copresedinte AUR.

 "Vin din Bucovina, o zona importanta pentru industria lemnului, si vreau sa subliniez ca dorim actiuni clare care sa opreasca acest macel din padurile Romaniei. Exista comunitati locale, precum Moldovita, unde au fost fabrici si depozite de mobila ce ofereau localnicilor sute, chiar mii de locuri de munca. Tot lemnul care era prelucrat acolo pleaca acum catre Kronospan, Schweighofer, Egger si alte firme straine", a subliniat si cunoscutul activist de mediu Daniel Bodnar.

 La initiativa participantilor, s-a decis crearea unui grup de lucru care va elabora o Strategie Forestiera Nationala. Reamintim ca recent AUR a propus instituirea unui moratoriu de 10 ani privind limitarea exploatarii masei lemnoase la necesarul de consum intern.

                                                                                                                 

0 comentarii854 vizualizări07 octombrie 2021
rss 2.0
rss 2.0