Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 16 Septembrie 2021 - 14587
PSD actioneaza pentru a combate cresterea preturilor la energie si gaze naturale.

PSD a reusit, in cadrul Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului, sa obtina introducerea pe ordinea de zi a Plenului reunit aprobarea "Comisiei parlamentare de ancheta pentru stabilirea cauzelor cresterii substantiale a preturilor gazelor naturale si energiei electrice".

                         Printre obiectivele Comisiei de ancheta se numara analiza masurilor Ministerului Energiei,  ANPC, ale Consiliului Concurentei si ANRE pentru a combate practicile anticoncurentiale si cresterea artificiala a facturilor pentru cetateni. De asemenea, membrii Comisiei de ancheta vor analiza "posibilitatea reintroducerii pentru o perioada limitata, a unor preturi reglementate pentru consumatorii casnici si IMM-uri le afectate de pandemie".

                        PSD a depus in Camera Deputatilor, amendamentele sale la Legea consumatorului vulnerabil. Principalele modificari propuse de PSD sunt ca legea sa intre mai repede in vigoare astfel incat sa asigure protejarea consumatorilor vulnerabili inainte de venirea anotimpului rece; cresterea plafonului de venituri in care se incadreaza consumatorii vulnerabili, cresterea ajutoarelor suplimentare pentru fiecare sursa de energie si indexarea anuala a acestor plafoane si ajutoare.

                         Astfel, pe fondul certurilor pentru putere dintre formatiunile din Coalitia de guvernare, PSD ramane singurul partid responsabil care continua sa actioneze pentru rezolvarea problemelor stringente ale cetatenilor.

Biroul de presa al PSD

 

0 comentarii847 vizualizări09 septembrie 2021
rss 2.0
rss 2.0