Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 12 Iunie 2021 - 14587
DECLARATIE POLITICA - Coalitia ce face?

Spre sfarsitul anului trecut, romanii au votat cu buna credinta partidele care sa-i reprezinte in Parlamentul Romaniei. Era o situatie ceva mai buna ca acum, e drept, pentru ca PNL-ul a reusit sa scada incidenta artificial, dar voturile de atunci aveau acelasi scop pe care romanii il vor si acum: sa iesim din criza economica si sanitara.

Unele partide si-au continuat lupta inceputa, altele s-au trezit brusc ca trebuie sa lase ONG-urile si scandalurile pentru a guverna Romania. Insa fara succes, pentru ca nu s-au obosit sa invete legile. Sigur va mai amintiti ca inainte sa plece, Vlad Voiculescu a dat un ordin care n-a fost aprobat de premierul tarii, cel care ia, constitutional, ultima decizie.

Asta, stimati colegi, ori e ignoranta fata de ce inseamna o functie publica, ori e rea vointa! Partidele sunt votate sa reprezinte oamenii, sa faca treaba pentru cetateni. Doua orase mari din Romania, Iasi si Bucuresti, au bugetele in aer din cauza unor orgolii politice. Ca reprezentare,  nici nu va comparati cu cei de la AUR. Macar ei n-au pretins altceva in campanie. Si lupta pentru votantii lor. Nu cred ca cineva a votat pentru USR+ pentru a bloca bugete. Ati fost trimisi acolo sa rezolvati problemele oamenilor si va bateti joc de cei care v-au dat votul pentru a putea schimba ceva.

Si n-ati schimbat nimic. Poate doar recordurile la incompetenta, pentru ca lucrurile in guvern se misca, din pacate, ca pe vremea lui Basescu, in 2009, cand majoritatea ministrilor din Guvernul Boc aveau doua portofolii ministeriale.  Nu stim de ce nu avem aprobare pe PNRR, de ce nu s-au anuntat investitii majore, de ce nu sunt proiecte care sa sprijine tinerii si lista continua. Daca va injunghiati reciproc, domnilor din PNL si USR+, nu veti face prea multe.

Nu pot sa imi explic, de exemplu, de ce pe 10 mai se deschid scolile, iar noi suntem in aceeasi situatie ca si atunci cand le-am inchis. Nici n-a trecut mult de cand domnul Cimpeanu se certa pentru testele din scoli cu Voiculescu, iar acum nimic. Nici acum nu stim cum se va proceda daca apar infectari in randul elevilor si cum prevenim acest lucru, ceea ce creeaza haos. Pentru ca atunci cand nu va miscati, dragi colegi guvernanti, lucrurile se misca singure si impredictibil!

Ce face domnul Cimpeanu?! Pentru ca abia acum s-a trezit si dumnealui sa permita invatamantul fata in fata pentru copiii din ciclul primar, cand PSD si-a dat seama de anul trecut ca un copil nu poate invata online cum sa scrie si sa citeasca. Cand noi am propus asta erau 2.700 de localitati in scenariul verde, acum sunt 1.800.

Si atunci, nu e corect sa va intreb, dragi colegi, pe toti: coalitia ce face? Ce a facut in ultimele luni substantial pentru Romania? Pentru oamenii de rand?

Dupa acest mandat oamenii vor invata un lucru: cearta inutila e mai rea decat prostia. Dar normal ca nu veti fi de acord cu mine, PNL si USR+, pentru ca asa cum a vazut toata lumea, nu faceti nimic. Sunteti doar Gica Contra.

 

Va multumesc!

Ivan Bogdan Gruia

Deputat Bistrita-Nasaud.

 

.

 

Scoala reincepe in aceleasi conditii de incertitudine, haos si confuzie cum era si inainte de vacanta fortata, impusa din cauza certurilor din Coalitie privind testarea in scoli.

                Dupa 8 luni de la inceperea anului scolar, guvernantii si-au dat seama cat de prost au gestionat scoala in pandemie.

                In ciuda celor 5 saptamani de vacanta fortata, USR si PNL nu sunt in stare nici acum, la redeschiderea scolilor, sa ofere o solutie pentru testarea rapida, non-invaziva, a elevilor.

                Demersurile  facute de ministrul Campeanu catre ministerul Sanatati se lovesc si acum de aceeasi pozitie rigida si inexplicabila a noului ministru al Sanatatii, numit de USR, care pare sa fi preluat exact pozitia ministrului Voiculescu, demis pentru incompetenta si prostie.

               Guvernul abia acum a acceptat propunerea de anul trecut a PSD pentru a permite prezenta fizica la cursuri pentru elevii din ciclul primar, fiind evident ca un copil nu poate invata in regim online sa scrie si citeasca.

               Deci cum astazi au acceptat aceasta decizie, nu au niciun argument epidemiologic care sa justifice faptul ca pana acum au obligat elevii din clasele I-IV sa faca scoala in regim online!

 

PSD BN

 

 

0 comentarii1302 vizualizări05 mai 2021
rss 2.0
rss 2.0