Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Coalitia PNL - USRPLUS - UDMR sau incompetenta prin care Romania risca sa piarda miliarde de euro din fonduri europene!

Coalitia PNL - USRPLUS - UDMR sau incompetenta prin care Romania risca sa piarda miliarde de euro din fonduri europene! Sa fie o coincindenta intre vizita lui Ghinea la Bruxelles si declaratiile Comisiei Europene de ziua urmatoare in care cerea statelor UE sa se concentreze mai mult pe calitatea planurilor de relansare?

Sa fie o coincidenta in convocarea presedintelui Iohannis a celor responsabili de depunerea Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR) la Comisia Europeana cu 4 zile inainte de termenul limita, care este finalul lunii aprilie?

Sa fie o coincidenta declaratiile lui Barna despre taierea finantarilor pe fonduri europene pentru irigatii si ca sunt probleme mari cu proiectele depuse pentru transport si sanatate?

 

Coalitia PNL - USRPLUS -UDMR risca sa piarda miliarde de euro din fonduri europene pentru ca:

  • PNRR nu este corelat cu finantarile din celelalte fonduri europene - fiind o conditie impusa, riscam un blocaj al tuturor fondurilor europene, ceea ce in prima instanta va insemna 2021 si 2022 ani pierduti.
  • Fondul pentru Tranzitie Justa (4,4 miliarde Euro) dedicat in principal regiunilor miniere se afla de asemenea in blocaj, nefiind finalizate planurile teritoriale pentru tranzitie justa.
  • Fondul pentru Modernizare (6,7 miliarde euro) se afla si el in blocaj: ministerul Energiei ar fi trebuit sa lanseze pana acum ghidurile de finantare, astfel incat pana pe 1 iunie 2021 sa transmita la Bruxelles proiectele. Din nou, anul 2021 este pierdut, urmatorul termen de depunere a proiectelor fiind noiembrie 2021.

Si asta se intampla din cauza ca PNL a tratat Planul National de Redresare si Rezilienta ca o platforma electorala si nu ca un obiectiv strategic de relansare a sectoarelor grav afectate de pandemie asa cum cerea Uniunea Europena!

 

 

 

PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT

 FILIALA JUDETEANA BISTRITA-NASAUD

Str.Gheorghe Sincai, nr.3-5

Tel/fax: 0263.233223

0 comentarii3374 vizualizări23 aprilie 2021




rss 2.0
rss 2.0