Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 12 Iunie 2021 - 14587
Ministrul agriculturii, Adrian Oros nu este daunator.

 

Ministrul agriculturii, Adrian Oros nu este daunator, dansul este chiar un blestem pe capul agriculturii romanesti.
Ministrul agriculturii are alura celor care inainte de 1989 ne calculau caloriile. Singura diferenta este data de faptul ca acest ministru calculeaza, dupa retete numai de el stiute, care sunt subventiile pentru o vaca, o capra sau o oaie. Iar daca banii nu ajung, se descurca el taranul roman. Culmea, fermierul, taranul, nu se descurca domnule ministru. El renunta!
Nu putem spune ca ministrul este nepriceput, ipocrit sau dezinteresat, insa putem argumenta ca scaderea cuantumului subventiilor per cap de animal ingroapa afacerile fermierilor. Iar groparul este chiar dansul.
Cu maruntisul alocat de ministru nicio bovina, caprina sau ovina n-are vreo sansa ca sa se imbolnaveasca de meteorism. Adica de balonare. Nu exista vreo specie care sa traiasca doar cu aer si apa, dar domnul ministru pare sa aiba mai multa pricepere decat fermierii care vor sa renunte sa creasca animale.
Zootehnia nu este matematica de birou ministerial, ci munca si sacrificiu personal pentru a fi rentabil. Poate acelasi domn ministru considera ca sunt mai bune carnea importata, laptele importat, branzeturile importate. Iarba strainilor este mai verde ca a noastra.
Boala limbii albastre de la bovine tinde sa-si schimbe culoarea in galbenul acela liberal, gelos pe performantele fermierilor din trecut cand subventia era subventie nu mila, iar vorba era vorba si nu minciuna!
Zootehnia romaneasca are nenorocul unei austeritati pe care actuala guvernare o contesta. Taranul roman este prostit ca va fi bine si la vara cald, dar din 2020 i-a inghetat afacerea pe altarul liberal.
Domnul ministru nu este daunator, dansul este chiar un blestem pe capul agriculturii romanesti.
Si nu functioneaza niciun acatist financiar pentru taranul roman.
Zootehnia dispare, agricultura dispare si veti ramane dumneavoastra cu coalitia aia cu tot intocmai ca la tomatele ce dispar cand apare tuta absoluta. E o molie. Dimneavoastra ce sunteti? Ministrul agriculturii? Nu se vede. Dar tuta este vizibila.
Azi am votat motiunea impotriva lui. A ramas in continuare ministru, dar pentru taranul roman, niciodata un ministru respectat.

 

0 comentarii1148 vizualizări31 martie 2021
rss 2.0
rss 2.0