Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 12 Iunie 2021 - 14587
Scrisoare deschisa .

Scrisoare deschisa, Catre, Domnul Florin Citu, Prim-Ministrul Romaniei, Domnul Ilie-Dan Barna, Viceprim-ministru, Domnul Hunor Kelemen, Viceprim-ministru, Domnul Cristian Ghinea, Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene.

Atragem atentia asupra producerii a doua erori grave, in realizarea ultimei actualizari a Planului National de Redresare si Rezilienta de catre Guvernul pe care il conduceti, respectiv excluderea finantarii:

• drumului expres Bistrita - Cluj-Napoca si

• a pepinierei care urma sa fie amenajata in localitatea Sarata, ce poate sa produca 18 milioane de puieti anual.

In primul rand, excluderea Drumului Expres Bistrita - Cluj-Napoca este o greseala asupra careia v-am atras atentia de cate ori am avut ocazia si care neindreptata ar condamna la izolare judetul Bistrita-Nasaud.

Comunitati intregi care de 8 ani de zile merg pe drumul dezvoltarii si fac eforturi substantiale pentru continuarea acesteia, chiar si in perioada pandemiei.

In asteptarea acestui Drum Expres, judetul Bistrita-Nasaud nu a stat pe loc, iar in ultimii 8 ani au fost modernizati si sunt in curs de asfaltare, 596 de km de drumuri judetene, din totalul de 698 de km. Facem deja demersurile necesare pentru ca toate drumurile judetene sa fie modernizate, pana in anul 2024.

De asemenea, peste 1.000 de km de drumuri comunale si  846 de km de drumuri agricole si forestiere au fost si ele modernizate.

Drumul Expres este una dintre cele mai importante piese de puzzle, in cadrul viziunii de dezvoltare, si nu putem lasa aceasta eroare din PNRR sa opreasca demersul judetului Bistrita-Nasaud.

Drumul expres Bistrita - Cluj-Napoca are un rol primordial, nu doar in apropierea judetului nostru de aeroportul de la Cluj, ci si in cresterea sigurantei rutiere si competitivitatii.

Mii de studenti din intreg judetul parcurg acest drum catre centrul universitar Cluj-Napoca. Sute de antreprenori tranziteaza aceasta zona si mii de masini ingreuneaza traficul, asteptand nimic mai mult decat realizarea unei promisiuni, realizarea Drumului Expres Bistrita - Cluj-Napoca prin PNRR.

Infrastructura rutiera racordeaza comunitatile la dezvoltare, sustine turismul, dar si sportul. La finalul acestui an, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud va finaliza Sala Polivalenta din Complexul Sportiv Unirea, un loc al competitiilor sportive nationale si internationale, care dorim sa beneficieze de infrastructura rutiera pe masura amplorii proiectului.

In al doilea rand, este de neconceput ca Presedintele Klaus Iohannis sa demareze campania de impadurire a Romaniei si sa stabileasca ca 40% din suprafata tarii noastre sa fie acoperita de paduri si Guvernul sa elimine din PNRR, exact sursa vitala a acestei initiative, pepiniera de la Sarata.

Aceasta pepiniera este unul dintre cele mai ambitioase proiecte din Romania, ce isi propune sa amenajeze la Sarata, pe aproape 14 hectare de teren, locul unde vor creste 18 milioane de puieti anual, care vor impaduri Romania.

Asadar, in numele tuturor locuitorilor din judetul Bistrita-Nasaud, va rugam sa reconsiderati si sa remediati gravele erori aparute in redactarea Planului National de Redresare si Rezilienta. Consideram a fi niste erori, deoarece nu exista niciun motiv pentru a izola judetul Bistrita-Nasaud si a-i pedepsi pe bistriteni.

Va cerem respectuos, sa nu blocati bunul mers al judetului nostru,  iar pentru a sublinia inca o data importanta remedierii greselilor, semnam impreuna aceasta scrisoare deschisa. Dezvoltarea nu are culoare politica si dorim sa fie facuta pentru intreg judetul, de la sate, la orase, pentru toti locuitorii sai.

 

Emil Radu Moldovan                                   

PRESEDINTE                                                         

Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud                           

PRESEDINTE

Consiliul pentru Dezvoltare Regionala al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest

Asociatia Oraselor din judetul Bistrita-Nasaud

Nicolae Moldovan

PRIMAR oras Beclean

Asociatia Comunelor din judetul Bistrita-Nasaud

Romeo Florian

PRESEDINTE ACOR BN si PRIMAR comuna Lechinta

Ioan Monita

SECRETAR ACOR si PRIMAR comuna Romuli

0 comentarii1134 vizualizări25 martie 2021
rss 2.0
rss 2.0