Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 12 Iunie 2021 - 14587
"Pentru natiunea romana, ziua de 15 martie aminteste de uciderea a peste 40 de mii de romani" .

Majoritatea Parlamentului Romaniei sarbatoreste Ziua Nationala a Ungariei? Claudiu Tarziu: "Pentru natiunea romana, ziua de 15 martie aminteste de uciderea a peste 40 de mii de romani". Suspendarea activitatii in plen a celor doua Camere ale Parlamentului in data de 15 martie inseamna conferirea unui caracter semioficial de zi de sarbatoare si odihna, dupa ce Parlamentul Romaniei a respins, in legislatura anterioara, initiativa UDMR prin care ziua nationala a Ungariei urma sa fie declarata sarbatoare a comunitatii maghiare din Romania, considera liderii Aliantei pentru Unirea Romanilor (AUR).

"Decizia liderilor majoritatii guvernamentale din Parlamentul Romaniei sfideaza suferinta si jertfa romanilor din Transilvania sub ocupatie austro-ungara si nesocoteste memoria acestor eroi jertfiti pe altarul cauzei nationale. Aceasta decizie umileste Parlamentul ca for reprezentativ suprem al natiunii noastre si se constituie ca gest provocator indreptat contra sentimentelor patriotice si a deminitatii nationale a romanilor", se arata intr-un comunicat de presa al AUR.

Claudiu Tarziu, copresedinte AUR, spune ca "15 martie, ca zi a revolutiei maghiare, este o zi tragica in istoria noastra. Pentru natiunea romana, ziua de 15 martie aminteste de uciderea a peste 40 de mii de romani, de incendierea si devastarea a peste 300 de sate romanesti, de arderea completa a 71 de biserici ortodoxe si greco-catolice si de jefuirea a 715 biserici ortodoxe si greco-catolice. Unul din scopurile revolutiei maghiare a fost cuprins in Punctul 12 al programului revolutionar, care prevedea anexarea Transilvaniei la Ungaria, in pofida faptului ca romanii, lipsiti despotic de drepturi si libertati elementare, constituiau majoritatea populatiei din Transilvania".

"Un grup de lideri si parlamentari ai Aliantei pentru Unirea Romanilor va organiza o ceremonie de depunere de coroane si jerbe de flori la Monumentul Eroului Necunoscut din Parcul Carol din Bucuresti, iar organizatiile teritoriale vor organiza slujbe religioase de pomenire a eroilor romani de la 1848 in bisericile ortodoxe si greco-catolice din tara", se mai precizeaza in comunicatul AUR.

In sedinta din 10 martie a Comitetului Liderilor Grupurilor Parlamentare, liderii coalitiei de guvernare au decis sa suspende activitatea in plen a celor doua Camere ale Parlamentului in ziua de 15 martie, cand se sarbatoreste ziua nationala a Ungariei.

 

0 comentarii1232 vizualizări11 martie 2021
rss 2.0
rss 2.0