Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 04 Iulie 2022 - 14587
ZILE DE NEUITAT ALE STRUMFILOR.

Zilele acestea au fost incarcate de activitati care mai de care mai variate, cu grade diferite de complexitate, din care prescolarii de la Gradinita P.P Strumfii Bistrita, au avut foarte multe de invatat. Activitatile desfasurate in cadrul saptamanii din perioada sarbatorilor Pascale au inceput cu vizita parintelui Gordon Florin care le-a vorbit acestora despre semnificatia acestei sarbatori, despre rugaciune si importanta acesteia cat si despre importanta mersului la Biserica alaturi de familie in aceasta saptamana cu adevarat speciala. La final acestia au primit cate o iconita pe care sa o poarte mereu alaturi de ei. O activitate deosebita pentru strumfi  a fost participarea pe rand la un EasterEgg Hunt in care fiecare au cautat cat mai multe oua colorate si s-au  distrat de minune impreuna in aer liber.

Acestia s-au intalnit pentru prima oara cu conceptul de ecologie si  au invatat despre cum pot sa aiba grija de planeta, au asimilat informatii legate de educatie financiara. Saptamana ecologiei a fost celebrata de catre prescolari pentru a-i face sa inteleaga importanta protejarii planetei, astfel acestia au urmarit video-uri educative, au spus fiecare pe rand ce putem face noi pentru a proteja planeta, au creat materiale deosebite si foarte creative iar la finalau incropit impreuna un proiect colectiv in care fiecare si-a pus amprenta pe rand pe globul pamantesc. Semnificatia proiectului a fost ca fiecare dintre noi suntem responsabili si avem datoria de a face din planeta un loc mai bun, mai curat si mai primitor. Chiar daca suntem mai mici, noi stim ca suntem capabili de lucruri mari.

Saptamana educatiei financiare a fost cu adevarat altfel! Prescolarii au avut ocazia de a invata despre importanta banilor si au luat parte la prima ora de educatie financiara din viata lor. Acestia au invatat despre economii, despre modurile inteligente in care banii pot fi cheltuiti, au vazut diferite tipuri de bancnote si monede iar la finalul activitatilor au plecat cu un bagaj semnificativ de cunostinte, gata pregatiti sa le impartaseasca cu parintii lor.

O alta activitate deosebita a fost aceea in care in cadrul proiectului educational national "Obiceiuri si traditii la romani" s-au trimis o multime de lucrari cat mai colorate si mai originale in orasele Galati, Sibiu si Nehoiu pentru a arata exact cat de talentati sunt prescolarii si cate pot realiza cu sprijinul si indrumarea educatoarelor care ii sustin necontenit.

Le multumim educatoarelor Conea Viorica, Gordon Ioana, Morar Corina, Gafton Vasilica, Simona Luscan, Pop Bianca, Sirb Anda, Sarb Marcela, Magdea Emilia cat si doamnei directoare Craciunescu Roxana, doamnei director adjunct Maria Bresfelean, doamnei asistente Moldovan Valeria si intregului personal al gradinitei pentru ca au reusit inca o data sa organizeze aceste evenimente atat de speciale pentru cei mici, pe care cu siguranta si le vor aminti sau le vor putea revedea in cutia cu amintiri, pastrate cu atentie de parintii lor.

 

Prof. Chiuzan Cristiana

0 comentarii2814 vizualizări19 mai 2022
rss 2.0
rss 2.0