Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 04 Iulie 2022 - 14587
BECLEAN: Traditiile si valorile spirituale sunt pastrate pe pamantul romanesc.

Elevii si cadrele didactice din cadrul Colegiului  National "Petru Rares" din orasul situat pe malul stang al Somesului Mare, Beclean, nu se dezmint. In cadrul proiectului de parteneriat Erasmus+/ eTwinning " Eco-Heritge Matters", 2019-1-PT01-KA229-060791_6, Colegiul National "Petru Rares" Beclean colaboreaza cu scoli din Portugalia- Agrupamento de Escolas Dr. Manuel Gomes de Almeida (coordonator) si Agrupamento de Escolas de Ovar Sul (Portugalia), Italia- I.C. "F. P. Polizzano" Gangi , Croatia- Osnovna skola "Retfala", Grecia- 4o Gymnasio Preveza.

 In perioada 3-9.04.2022 s-a desfasurat a patra mobilitate din cadrul proiectului in care Colegiul National "Petru Rares" Beclean a fost gazda. Au participat 22 elevi si 12 profesori din scolile partenere mentionate mai sus. Din echipa de proiect a Colegiului National "Petru Rares" fac parte elevi ai claselor a VI-a, a VII-a, a VIII-a A si B coordonati de profesorii: prof. Emese Cimpean (coordonatorul proiectului), prof. Liana Pasca, prof. Ioana Doros, prof. Delia Nastase, prof. Lavinia Muresan, prof. Alexandra Sasarman, prof. Nelia Nicula, prof. Roman Cristina, prof. Aurora Corabian, prof. Constantin Marian, prof. Liana Todoran, prof. Diana Muresan si dir. prof. Pop Cristian.

Agenda mobilitatii a inclus activitati variate cu scopul de a promova obiectivele proiectului. Ziua 1:

-        primirea invitatilor

-        atelier la Casa Costumelor Traditionale Romanesti Virginia Linul Salva

-        vizita la Muzeul de Arta Comparata Sangeorz-Bai si Apele Minerale Sangeorz-Bai

-        activitati de orientare si ecologizare  in Rezervatia Biosferei Parcului National Muntii Rodnei

 

Ziua 2:

-        Salina Praid

-        Ateliertraditional de ceramica in Corund la Casa Olarului

-        Sovata (Lacul Ursu si vizitarea obiectivelor turistice)

        Ziua 3:

-        Ceremonia de intampinare la Primaria si Consiliul Local Beclean

-        Ceremonia de intampinare - la Colegiul National "Petru Rares" Beclean

-        Prezentarea scolilor si oraselor din tarile partenere

-        Descoperirea scolii noastre

-        Activitati de cunoastere: Spidernet

-        Activitate culturala: vizitarea orasului Beclean, biserici

-         Vizita la Baile Figa

-        Vizita la Herghelia Beclean

 

Ziua 4:

-        Ateliere comune la scoala: prezentare Esentza Robotics, vopsirea traditionala a oualor de Pasti, pictarea logo-ului proiectului pe tricouri

-        "We care!We act!We dance!" - dansuri traditionale romanesti, in colaborare cu prof. Poenar Reghina de la Clubul elevilor Beclean

-        Plantarecopaci

-        Festivitatea de inmanarea diplomelor

 

 

 

Ziua 5:

-        Vizitarea obiectivelor turistice din Cluj-Napoca: Gradina botanica, centrul istoric: Piata Unirii, Casa Matei Corvin, Piata Muzeului, Biserica Franciscana, Cetatuia

-        Ramas bun de la prietenii nostri internationali

 La festivitatea de inmanare a diplomelor participantilor la mobilitate ne-am bucurat de prezenta domnului inspector general Nicula Cristian si a doamnei inspector de Proiecte Europene Doina Macarie.

Aceasta mobilitate a reprezentat o oportunitate de a promova cultura, traditiile romanesti si orasul Beclean, de a face cunoscut spiritul romanesc, de a lega prietenii si de a colabora, de a trai experiente frumoase.

 

 

elev Muresan Lara-Maria

prof. Muresan Lavinia

 dir. adj. prof. Cimpean Emese

0 comentarii3878 vizualizări21 aprilie 2022
rss 2.0
rss 2.0