Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 04 Iulie 2022 - 14587
Situatia minorilor aflati in situatii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina.

Vineri, 8 aprilie 2022, situatia copiilor proveniti din zona conflictului armat din Ucraina si intrati pe teritoriul judetului Bistrita-Nasaud se prezinta astfel: La acest moment, la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, sunt inregistrate 12 solicitari primite la Comisia de repartizare de la parinti/reprezentanti legali pentru prescolari si 18 solicitari pentru elevi in calitate de audienti(10 elevi pentru ciclul primar, 6 pentru gimnaziu si 2 pentru liceu).

Dintre cei 18 elevi, un elev a depus solicitare pentru activitati de asistenta psihopedagogica si consiliere. Exista o solicitare de cazare in internat, doua solicitari pentru alocatie de hrana si o solicitare pentru transport. Alti 19 elevi, fara calitate de audienti, participa la activitati extrascolare, organizate cu o grupa mixta, la Rodna.

In continuare, voluntarii sprijina activitatile pentru 27 de copii din cadrul comunitatii de la Herina (Tabara Speranta) si pentru 51 de copii care participa la activitatile extrascolare organizate in cadrul Centrului educational pentru copiii refugiatilor din incinta Scolii Gimnaziale Nr. 4 Bistrita. Situatia este intr-o continua dinamica.

 

Biroul de presa

Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud

0 comentarii3773 vizualizări08 aprilie 2022
rss 2.0
rss 2.0