Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 04 Iulie 2022 - 14587
Situatia minorilor aflati in situatii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina.

Vineri, 25 martie 2022, situatia copiilor proveniti din zona conflictului armat din Ucraina si intrati pe teritoriul judetului Bistrita-Nasaud se prezinta astfel:  La nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Bistrita-Nasaud au fost inregistrate 8 solicitari primite la Comisia de repartizare de la parinti/reprezentanti legali pentru prescolari si 16 solicitari pentru elevi in calitate de audienti. Din cei 16 elevi, un elev a depus solicitare pentru activitati de asistenta psihopedagogica si consiliere, un elev a solicitat asigurarea altor drepturi (internat si alocatie de hrana) si 3 elevi au solicitat asigurarea transportului de la cazare la scoala in care sunt audienti.

In continuare, voluntarii sprijina activitatile pentru cei 32 de copii din cadrul comunitatii de la Herina (Tabara Speranta) si pentru cei 35 de copii care participa la activitatile extrascolare organizate in cadrul Centrului educational pentru copiii refugiatilor din incinta Scolii Gimnaziale Nr. 4 Bistrita. 

Situatia este intr-o continua dinamica.

 

 

Biroul de presa

Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud

0 comentarii3528 vizualizări25 martie 2022
rss 2.0
rss 2.0