Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 04 Iulie 2022 - 14587
Un Martie plin de culoare la Gradinita P.P Strumfii.

Luna Martie este cea in care cu totii ne bucuram de venirea primaverii, de momentul inedit in care intreaga natura reinvie, capata viata si culoare iar noi suntem martorii unei adevarate transformari pe care sa o primim cu bratele deschise, dupa o iarna grea si geroasa.

Inceputul primaverii este astfel prilejul ideal pentru prescolari sa demonstreze cat de indemanatici sunt si sa realizeze astfel activitati cat mai diverse prin care sa dovedeasca ca sunt extrem de priceputi si creatiile lor pot fi apreciate de colegi, profesori si parinti deopotriva.

Pentru frumoasa data de 1 Martie prescolarii au pregatit martisoare cat mai diverse si colorate, din materiale diferite si s-au bucurat impreuna ca au putut sa le ofere mai apoi celor dragi, ca prim simbol al venirii primaverii. O activitate cu adevarat deosebita a fost si schimbul de martisoare dintre Gradinita P.P Strumfii si gradinite din tara: Satu-Mare, Hunedoara, Baia Mare, Salonta, Timisoara, copiii fiind extrem de incantati sa vada cum lucreaza si alti copii si ce viziune au ei despre ziua de 1 Martie.

Strumfii isteti ai grupei mari au pregatit o mica prezentare artistica cu ocazia zilei de 8 Martie, aceasta fiind urmata de o activitate unde cei mici au realizat un buchet de flori impreuna cu mamicile lor. Pentru ca mama este cea mai importanta persoana indiferent de varsta, strumfii voinici au ales sa le sarbatoreasca prin cantec si poezie, munca impreuna, tort si voie buna. Strumfii au cantat, au recitat si au dansat pentru a le arata mamicilor cat de mult inseamna in viata lor, apoi au confectionat impreuna o felicitare iar activitatea s-a incheiat cu fast si voie buna la aparitia tortului. Pana si cei mai mici strumfi si-au incantat mamicile cu cantece in limba romana si engleza, poezii si mai apoi cu o activitate deosebita in care au realizat felicitari alaturi de mamicile lor.

         In aceasta perioada strumfii au marcat cu mult entuziasm si  "Ziua Nationala a Meseriilor" prin activitatile desfasurate, extrem de diverse si interactive pentru cei mici care au gasit un raspuns la intrebarea "Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?" de la cofetar, pompier, politist, doctor, inginer si multe altele, cei mici au fost extrem de harnici au pregatit fursecuri si multe alte surprize pentru dragile lor mamici.

In aceste vremuri incerte toate aceste sarbatori sunt cu mult mai speciale si un prilej foarte bun de a ne aminti de persoanele deosebite din viata noastra. Azi poate ar trebui sa o imbratisam pe mama, bunica, matusa sau sora noastra putin mai mult, sa ne bucuram de un ghiocel si un martisor facut manual, sa iesim din casa pentru a admira frumusetea naturii si sa incercam din toata inima sa fim mai buni, tot mai buni.

Le multumim educatoarelor Conea Viorica, Gordon Ioana, Morar Corina, Gafton Vasilica, Simona Luscan, Pop Bianca, Sirb Anda, Sarb Marcela, Magdea Emilia cat si doamnei directoare Craciunescu Roxana, doamnei director adjunct Maria Bresfelean, doamnei asistente Moldovan Valeria si intregului personal al gradinitei pentru ca au reusit inca o data sa organizeze aceste evenimente atat de speciale pentru cei mici, pe care cu siguranta si le vor aminti sau le vor putea revedea in cutia cu amintiri, pastrate cu atentie de parintii lor.

 

 

Prof. Chiuzan Cristiana

0 comentarii3591 vizualizări18 martie 2022
rss 2.0
rss 2.0