Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 04 Iulie 2022 - 14587
Ziua lecturii sarbatorita la Gradinita PP. Strumfii.

Ce poate fi mai frumos si mai pur decat momentul acela magic al copilariei cand parintii iti citesc o poveste de noapte buna iar tu, copil fiind, iti imaginezi ca faci cu adevarat parte din acel Univers magic si vizualizezi multitudinea de vieti pe care ai putea sa o ai, visezi la o multime de superputeri si la finalul fericit pe care cu totii il asteptam cu mult suspans. Cred cu tarie ca indiferent de varsta pe care o avem acum, ne amintim cu nostalgie cum in copilarie ne imaginam ca suntem printi si printese, ca invingem dragoni fiorosi si salvam un intreg regat sau ca parcurgem o calatorie lunga dar frumoasa prin tinuturi nemaivazute doar pentru a descoperi sensul vietii. Lectura inca de la o varsta frageda ne ajuta considerabil in procesul nostru de a ne dezvolta imaginatia, vocabularul, a invata ca binele invinge mereu raul, ca bunatatea si dreptatea sunt virtuti care nu mor niciodata, indiferent de incercari.

Ziua lecturii a fost sarbatorita cu succes si la Gradinita PP. Strumfii unde prescolarii au desfasurat activitati dedicate acestei zile astfel: un grup de copii a realizat un poster cu povestile invatate, un grup a calatorit prin lumea cartilor, iar copiii de la ultimul grup si-au creat propria carticica. Prescolarii au adus fiecare cate o carticica de acasa pe care au fost foarte incantati sa o prezinte colegilor si sa enumere motivele pentru care o indragesc atat de mult. Dupa prezentarea cartilor, copilasii au ascultat cate un fragment din fiecare carte iar la finalul activitatilor li s-a mai vorbit despre importanta lecturii, despre modul in care se pot dezvolta armonios numai cu ajutorul acesteia si cate avem de fapt de invatat dintr-o carte mica dar cu invataturi mari. O ultima activitate a fost si vizitarea bibliotecii gradinitei, unde au observat asezarea cartilor urmand ca la viitoare evenimente sa imprumute din acestea si sa se bucure de varietatea lor.

     Le multumim educatoarelor Conea Viorica, Gordon Ioana, Morar Corina, Gafton Vasilica, Moldovan Violeta, Pop Bianca, Sirb Anda, Sarb Marcela, Magdea Emilia cat si doamnei directoare Craciunescu Roxana, doamnei director adjunct Maria Bresfelean, doamnei asistente Moldovan Valeria si intregului personal al gradinitei pentru ca au reusit inca o data sa organizeze aceste evenimente atat de speciale pentru cei mici si pe care si le vor aminti cu siguranta ca fiind inceputul deosebit spre un drum lung al dragostei de carte.

 

Prof. Chiuzan Cristiana

0 comentarii3304 vizualizări21 februarie 2022
rss 2.0
rss 2.0