Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 18 Iulie 2024 - 14587
Bistrita Vivanta.

Asociatia Culturala Bistrita Medievala va invita sa luati parte la un nou concept de activitati in vederea punerii in valoare a patrimoniului material si imaterial al cetatii Bistrita. Sub denumirea Bistrita Vivanta, pietonalul Liviu Rebreanu va fi animat duminica, 16 iunie, in intervalul orar 11-19 cu statui vivante, oameni pe picioroange, statui levitante, cei mici si mari vor putea participa la jocuri medievale, ateliere mestesugaresti, scoala de dans medieval cu domnitele grupului Nosa si vor descoperi tainele cetatii prin tururi ghidate in centrul istoric.

 Programul atelierelor este urmatorul:

12.00 - Scoala de dans medieval cu grupul Nosa

14.00 - Tururi ghidate in Cetatea Bistritei

15.00 - Atelier de pictura cu Isabela Vlad

15.30 - Scoala de dans medieval cu grupul Nosa

16.00 - Tururi ghidate in Cetatea Bistritei

17.00 - Atelier de pielarie cu Larisa Bancea

18.00 - Scoala de dans medieval cu grupul Nosa

19:00 - Concert de muzica folk, blues si rock cu tinerii artisti bistriteni: Andreea Iacoban, Maria Pop, Trupa Riveria

 

Pe tot parcursul zilei se vor defasura ateliere de confectionat recuzita medievala din materiale naturale, jocuri medievale, animatie stradala (personaje costumate, statui vivante, oameni pe picioroange, statui levante) si Targul Produs in Bistrita-Nasaud.

 

Bistrita Vivanta este un proiect initiat de Asociatia Culturala Bistrita Medievala si finantat din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general de catre Primaria Municipiului Bistrita.

Parteneri: Asociatia "Produs in Bistrita-Nasaud", Centrul EUROPE DIRECT Bistrita-Nasaud, Universitatea Babes-Bolyai extensia Bistrita.

 

 

Coordonator proiect,

Peter Moynahan Papp

 

0 comentarii2604 vizualizări13 iunie 2024
rss 2.0
rss 2.0