Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 22 Februarie 2024 - 14587
PREOTUL CU CRUCEA IN CASELE CRESTINILOR, REVARSA PESTE NOI IUBIREA DUMNEZEIASCA.

S-a incetatenit in credinta strabuna ca la fiecare inceput de an, preotul sa intre in casele noastre spre a le sfinti cu agheasma mare, o binecuvantare deosebita, ce ne vesteste botezul lui Iisus Hristos. Si noi am deschis larg portile   spre a intra preotul paroh George Celsie, insotit de diacul Dumitru Buhai si cei doi copii cu sete de rugaciune.

In fiecare casa se observa o adevarata sarbatoare, asa cum se cade  intampinarii oaspetilor, de data aceasta a intampinarii Domnului, care vine in mijlocul nostru numai daca si noi ne indreptam spre el.

Prezenta preotului in casele noastre la inceput de an, de Sfanta Boboteaza, ne descopera ca nu doar credinciosii vin spre Biserica, ci si Hristos prin preot vine catre ei. Mantuitorul nu este inchis in biserica, ci este dus tainic in casele crestinilor spre implinirea voii lui Dumnezeu. Astfel, fiecare familie devine o Biserica mai marturisitoare, iar preotul cu Sf. Cruce revarsa peste noi iubirea Dumnezeiasca.

Ziua in care preotul intra cu crucea si agheasma in casa noastra este ziua in care Harul lui Dumnezeu s-a pogorat peste noi, stropindu-ne cu agheasma mare (la origine cuvant grecesc care inseamna "sfant"). In aceasta zi insemnata a anului  cand gustam si primim stropii de apa sfanta, ne trimite Dumnezeu binecuvantarea  Sa, care spala intinaciunea patimilor. Imparatia lui Dumnezeu vine catre noi, numai daca si noi ne indreptam spre ea, frecventand mereu Sfanta Biserica si ascultand cu rabdare si atentie Sfintele Liturghii si Predicile de peste an.

 

 

 Ioan Mititean

 

 

0 comentarii1092 vizualizări05 februarie 2024
rss 2.0
rss 2.0