Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 28 Martie 2024 - 14587
Peste 8.000 de copii din Cantus Mundi canta pentru Ora Pamantului.

Sambata, 25 martie, in intervalul orar 20:30 - 21:30, peste 8.000 de copii si tineri din corurile si ansamblurile Programului National Cantus Mundi se vor reuni simultan in toata tara si vor marca Ora Pamantului prin concerte, recitaluri si evenimente muzicale, sub deviza "Daruieste naturii din energia ta!"

 La a saptea editie Ora Pamantului by Cantus Mundi, copiii si coordonatorii lor vor desfasura concomitent activitati muzicale in 64 de localitati din 34 de judete si Bucuresti: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Braila, Bucuresti, Buzau, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Galati, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timisoara, Tulcea, Vaslui, Valcea, Vrancea.

 

La ora 20:30, aparatele electrice vor fi deconectate, lumina va fi stinsa pentru o ora, iar copiii alaturi de parintii si prietenii lor vor canta in spatii publice, parcuri, piete sau in fata institutiilor din toata tara pentru sanatatea pamantului si a mediului, precum si impotriva risipei care afecteaza planeta.

Repertoriul tuturor recitalurilor simultane sustinute de copii face parte din brosura Ora Pamantului by Cantus Mundi 2023, editata special pentru eveniment, ca in fiecare an, de profesionistii Corului Madrigal si Cantus Mundi.

In Bucuresti, Ora Pamantului by Cantus Mundi va fi celebrata printr-un amplu eveniment muzical la Opera Comica pentru Copii. Aproximativ 500 de copii si tineri din 18 coruri invita publicul din capitala sa ii sustina in demersul lor de a schimba lumea in bine prin muzica, implicare si responsabilitate fata de natura.

 

La Baia Mare, in Piata Cetatii, se va reuni cel mai numeros grup muzical. Peste 1.000 de copii din peste 50 de coruri si ansambluri Cantus Mundi vor sustine de la ora 20:30 recitaluri corale si mini-concerte dedicate planetei.

 

Ansamblul de percutie Young Beats - Cantus Mundi, coordonat de Zoli Toth, muzician si Ambasador Earth Hour in Romania, va calatori la Bacau, unde va sustine un concert la Observatorul Astronomic "Victor Anestin". Alaturi de percutionistii Young Beats, Ora Pamantului va fi marcata si de Ansamblul de percutie si Corul Colegiului National de Arta "George Apostu", coordonator Mihai Balan si dirijor Elena Boamba.

 

Lista evenimentelor Ora Pamantului by Cantus Mundi din toata tara va fi actualizata pe pagina de Facebook Cantus Mundi Romania.

****

 

Programul National Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare sociala prin muzica din Romania, initiat de reputatul dirijor Ion Marin si derulat de Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin". Dupa 10 ani de activitate, Programul National Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.800 de coruri. Peste 63.000 de copii, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cantului coral pe intreg cuprinsul tarii, depasind barierele legate de etnie, conditie sociala si capacitati fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atat de necesare pentru revitalizarea societatii noastre.

 

 

Biroul de presa 

comunicare@madrigal.ro

Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin"

Programul National Cantus Mundi

 

 

 

0 comentarii2345 vizualizări20 martie 2023




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0