Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 02 Mai 2024 - 14587
Recitalul trio-ului Balo Samuel.

Primaria Municipiului Bistrita si Centrul Cultural Municipal "George Cosbuc" va invita miercuri, 17 august 2022, incepand cu ora 19:00, la recitalul trio-ului Baló Sámuel. Evenimentul va avea loc in cadrul Clubului de Jazz al Palatului Culturii din strada Albert Berger nr. 10, iar intrarea va fi libera.

Eveniment organizat in parteneriat cu Institutul Liszt - Centrul Cultural Maghiar Bucuresti.

 

Despre Baló Sámuel Trio

Baló Sámuel si-a desavarsit studiul pianului la Graz, in Austria, unde a absolvit Universität für Musik und darstellende Kunst, institutie care s-a specializat in predarea jazz-ului mainstream. Invatamintele dobandite de la profesorul sau, Olaf Polziehn, le sintetizeaza astazi in compozitii ce devin un melanj intre elemente ale jazz-ului modal, hardbop si felurite motive folclorice maghiare.

A infiintat trio-ul in primavara anului 2020, alaturi de percutionistul Richter Ambrus si basistul Miskolczi Márk. In 2021, formatia a obtinut doua premii importante in cadrul unui Showcase organizat de Müpa (Palatul Artelor din Budapesta), acordate de un juriu international. Compozitiile din repertoriul trio-ului — semnate, in mare parte, de Baló Sámuel — confera spatiu improvizatiei si invita membrii la dialog muzical. In aceste conditii, piesele difera din punct de vedere interpretativ si prezinta intotdeauna componente noi.

 

0 comentarii2520 vizualizări15 august 2022




rss 2.0
rss 2.0