Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Expozitie de Arta Plastica Contemporana din Romania.

Asociatia Culturala HXA Art Gallery in parteneriat cu Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud va invita joi, 14 octombrie 2021, ora 14. 00, la vernisajul expozitiei Arta Plastica Contemporana din Romania, Editia a III-a. In deschidere vor vorbi: Lavinia Moldovan, Director Directia de programe si proiecte muzeale si Alexandru Gavrilas, Manager Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud.

          Prezinta: Vasile Duda, critic si istoric de arta si Ami Vasilescu, Manager Asociatia Culturala HXA Art Gallery si curatorul expozitiei.

          Proiectul cultural Arta Plastica Contemporana din Romania - APCOR promoveaza arta contemporana si artistii romani, ajungand deja la a III-a editie. In cadrul primelor doua editii au fost organizate 13 expozitii itinerante, gazduite pe simezele unor muzee si galerii de arta renumite.

          In cadru editiei a III-a artistii sunt reuniti sub tema genezei, care face parte din insasi fiinta noastra. Fiecare artist vede inceputurile in felul lui, fie evocand creatia divina, aparitia luminii sau intunericului, fie cercetand osmozele materiei si transpunandu-le, conform perceptiilor asupra lumii.

          In stiluri si maniere de lucru variate, de la figurativul interpretat la abstract si expresionism, plasticienii concep tema genezei in functie de propriul areal imagistic, de raportarea la structuri vizuale arhetipale, relationate cu zone culturale si istorice.

 

          Va asteptam cu drag!

 

Manager,

Alexandru Gavrilas

 

0 comentarii3115 vizualizări13 octombrie 2021




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0