Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Sambata 12 Iunie 2021 - 14587
Corul Madrigal lanseaza albumul pascal "Saptamana Patimilor".

Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin" si Casa de discuri Roton Music lanseaza albumul discografic "Saptamana Patimilor" - o emotionanta colectie de muzica de inspiratie ortodoxa, dedicata sarbatorii pascale.

 Proiectul discografic "Saptamana Patimilor" poarta celebra amprenta sonora a Corului National de Camera "Madrigal - Marin Constantin", dirijat de Cezar-Mihail Verlan. Repertoriul ales de dirijorul secund al ansamblului include compozitii menite sa redea simbolistica specifica Sarbatorilor Pascale si, in special, mesajul spiritual al saptamanii premergatoare Invierii.

"Suntem bucurosi ca, alaturi de partenerii nostri de la Roton Music, putem oferi romanilor un nou ragaz muzical si totodata spiritual pentru acest Paste, o sarbatoare insemnata in memoria muzicala de peste 58 de ani a corului nostru. Dupa lansarea albumului "Ave Maria, care a propus ascultatorilor capodopere ale muzicii de inspiratie sacra occidentala, venim acum cu o noua propunere discografica, ce curpinde lucrari ale compozitorilor romani, special selectate din filonul ortodox, momente sonore de mare emotie. Din perspectiva artistica am dorit sa cream o punte a sperantei si renasterii prin alaturarea cele doua generatii de coristi din Romania, madrigalistii si copiii din Cantus Mundi si, astfel, sa primim impreuna Invierea Mantuitorului, asa cum se cuvine, cu smerenie si incredere." - a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera "Madrigal - Marin Constantin.

 

Pe langa lucrari binecunoscute din bibliografia muzicala de inspiratie pascala, "Saptamana Patimilor" contine si o selectie de lucrari recent introduse in repertoriul Corului National de Camera "Madrigal - Marin Constantin".

 

"Selectia lucrarilor pentru albumul "Saptamana Patimilor" - care contine exclusiv muzica scrisa de compozitori romani - a avut la baza firul cronologic al evenimentelor petrecute in perioada premergatoare Invierii Mantuitorului. Pornim in aceasta calatorie din duminica Floriilor cu lucrarea "Axion la Duminica Floriilor" de Ioan D. Chirescu si incheiem cu imnul "Hristos anesti! Hristos a inviat!" de Gavriil Musicescu. Speram ca prin sonoritatea si sensibilitatea Corului Madrigal, impreuna cu vocile copiilor din corurile Programului National Cantus Mundi, sa atingem sufletele ascultatorilor si sa reusim sa ne oprim impreuna o clipa, pentru a reflecta asupra simbolului mantuirii."- a declarat Cezar-Mihail Verlan, dirijorul secund al Corului National de Camera "Madrigal - Marin Constantin.

Unul dintre cele mai profunde si emotionante momente muzicale surprinse pe acest album este cel al Prohodulului - care se intoneaza in mod traditional in Vinerea Mare si care este recreat simbolic prin imbinarea sonoritatii Corului National de Camera "Madrigal - Marin Constantin" cu cea a vocilor copiilor din corurile inscrise in Programul National Cantus Mundi, ca o legatura sonora si afectiva peste generatii.

Albumul "Saptamana Patimilor" face parte din seria discografica pregatita de Corul Madrigal pentru Sarbatorile de Paste din acest an. In luna martie, alaturi de Casa de discuri Roton Music, a fost lansat "Ave Maria", albumul dedicat Pastelui celebrat de credinciosii catolici si protestanti.

 

Compact discul "Saptamana Patimilor" este disponibil pentru comenzi pe site-ul Corului Madrigal, sectiunea Magazin si poate fi achizitionat, incepand din 15 aprilie, si din reteaua librariilor Carturesti, magazinul Muzica si benzinariile OMV si Lukoil din toata tara, pe platformele digitale Spotify si Apple Music si in curand pe canalul YouTube.

 

Parteneri media: Agerpres, Bookhub, Bucuresti FM, CATAVENCII, E-Zeppelin, Fashion Premium Magazine, modernism.ro, Observator Cultural, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Rador, PlayU, Radar de Media, Revista Psychologies, spotmedia.ro, Zile si nopti

 

*

Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin" este o emblema a vietii muzicale romanesti si universale. Din momentul infiintarii sale, in 1963, de catre dirijorul Marin Constantin (1925-2011), Corul Madrigal a sustinut peste 4.500 de concerte aplaudate in intreaga lume, impunandu-se astfel ca un adevarat "brand de tara". Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu indreptat catre Renasterea europeana, muzica bizantina si creatia contemporana romaneasca si universala. 

In noiembrie 2016, Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin" a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertatii, Sperantei si Pacii, primind premiul "Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt" la Palatul Natiunilor Unite din Geneva, in cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace si Securitate. Anul acesta, Madrigal a implinit 58 de ani de activitate neintrerupta, fiind unul dintre cele mai longevive si mai apreciate ansambluri corale europene.

 

Programul National Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare sociala prin muzica din Romania, initiat de reputatul dirijor Ion Marin si derulat cu implicarea membrilor Corului National de Camera "Madrigal - Marin Constantin". Dupa 10 ani de activitate, Programul reuneste sub umbrela sa peste 1.660 de coruri. Aproape 60.000 de copii si tineri, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cantului coral pe intreg cuprinsul tarii, depasind barierele legate de etnie, conditie sociala si capacitati fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atat de necesare pentru revitalizarea societatii noastre.

Roton Music este una dintre primele si cele mai de succes case de discuri independente din Romania, fondata in anul 1994. In scurt timp s-au alaturat artisti precum Compact, Madalina Manole si Laura Stoica, iar in 1996 Roton Music devine deja un brand recunoscut in industria muzicala romaneasca. 

Prima colaborare internationala a venit in 1996 alaturi de ToCo, acestia fiind urmati de artistii straini precum DJ Bobo, Sylver, Ingrid si tanarul Armin Van Buuren, care au avut primele lor succese in topurile romanesti. Intre 1996 si 2004, foarte multi artisti romani si-au inceput cariera la Roton Music. Printre acestia, Akcent, Simplu, Voltaj, Hi-Q si Proconsul sunt doar cateva dintre nume sonore care s-au remarcat in lumea muzicala romaneasca. 

In 2010, artistii Roton Music precum Akcent, Inna si Fly Project, erau deja nume cunoscute pe piata internationala. Aceasta tendinta a continuat cu Antonia, Amna, Alexandra Stan, Radiokiller, Manuel Riva, iar pana in 2016 artistii romani au cucerit mai multe topuri internationale decat cei din alte tari est-europene in ultimii 15 ani. Incepand din anul 2020, Roton Music colaboreaza cu Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin", alaturi de care a produs deja trei albume dedicate Sarbatorilor de iarna, care s-au bucurat de un mare succes de public.

Roton Music continua sa livreze sound de calitate publicului si "sa dea tonul" atat in Romania, cat si international.

 

 

 

Biroul de presa

Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin"

Programul National Cantus Mundi

0 comentarii1568 vizualizări15 aprilie 2021
rss 2.0
rss 2.0