Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Stiati ca... Joi 25 Aprilie 2024 - 14587
Asa, sa stiti.

Pe 8 decembrie 1920 avea sa se intample primul atentat cu bomba cu ceas din lume. Stiti unde? Fix in Senatul Romaniei, in timpul sedintei din acea zi. Romanii au crezut initial ca a explodat un calorifer si abia apoi si-au dat seama ca a fost o bomba si ca a fost actionata de un ceas. Au murit trei oameni: ministrul justitiei de atunci si inca doi senatori. Asta asa, ?sa stiti la ce am mai fost primii. https://ro.wikipedia.org/wiki/Atentatul_din_Senatul_Rom%C3%A2niei_din_1920

 

Henry Ford a fost primul director de companie industriala care le-a dat angajatilor sai si sambata si duminica libera. Practic, el a popularizat ideea de "weekend".

 

In 2012, Stephen Hawking a vrut sa vada daca exista oameni care pot calatori in timp, asa ca a pregatit o petrecere si a trimis invitatiile abia dupa ce s-a terminat petrecerea. Spre surprinderea tuturor, nimeni n-a venit la party.

 

Sunt sigur ca toti am simtit in anumite supermarketuri, fix la usa, aerul conditionat venind direct in crestetul capului. Aparatele alea sunt puse acolo ca sa nu permita insectelor sa intre cand se deschid usile.

 

In 2012, unui om din Florida pe nume Wallace Weatherholt i-a fost mancata mana de un aligator. A fost arestat pentru ca acolo este ilegal sa hranesti aligatorii.

 

In Sahara era un copac numit de cei care-l cunosteau si "cel mai singur copac din lume", asta pentru ca in orice directie ai fi luat-o, nu mai gaseai niciun alt copac pe o raza de 400 km. Din pacate, un sofer beat a intrat cu masina in el.

 

Conform unor studii, daca esti mai inalt de 1,87m, atunci esti mai inalt decat 94% din populatia Planetei.

 

Asa cum Pamantul are o Luna care se roteste in jurul sau, Saturn are vreo 62 de astfel de luni. Pe una dintre ele (numita Titan), gravitatia e atat de echilibrata incat daca ti-ai pune aripi ai putea zbura ca o pasare. Iar daca n-ai folosi aripile, ai putea merge aproape normal, cum o facem noi aici.

PS: Intre timp Nasa informeaza ca Pamantul are o a doua luna, detalii aici http://www.sciencealert.com/earth-might-actually-have-a-second-moon


La scurt timp dupa ce a aparut filmul "Printesa si broscoiul", 50 de copii au ajuns la spital dupa ce au pupat broaste si s-au imbolnavit.

 

Exista un program care se numeste PC Pitstop si care e un fel de antivirus. Cand l-au lansat, creatorii au ascuns in Terms of Service-ul programului (acela pe care trebuie sa-l citesti de fiecare data cand instalezi ceva) o clauza care spunea ca daca le dai un mail, primesti garantat 1000$. Dupa 5 luni si 3000 de downloadari ale programului, a aparut prima persoana care a citit Terms of Service-ul si le-a scris un mail.

 

In 1980, o retea de dealeri de droguri din Columbia, numita Medellin Cartel, platea 2500 $ pe luna ca sa-si cumpere elastice cu care sa-si tina banii in teancuri.

 

Putini stiu ca Heidi este un brand romanesc si ca are o singura fabrica, in Bucuresti, unde 400 de angajati produc ciocolata pentru 48 de tari.

 

In Coreea de Nord nu este anul 2017, ci anul 106, pentru ca Kim Il-sung, primul presedinte al Coreei de Nord, s-a gandit sa faca un nou calendar, care sa inceapa in anul in care s-a nascut el.

 

In 2008, cineva a facut o aplicatie pentru iPhone care se chema "I am Rich". Costa 999.99 de dolari si nu facea absolut nimic. Au cumparat-o 8 persoane.

 

Inainte sa apara ceasurile, oamenii foloseau lumanarile pe post de ceas. Era calculat cam in cat timp arde toata lumanarea si imparteau, cu aproximatie, ca sa afle cam cand e miezul zilei, sfertul zilei etc. Iar in loc de ceas desteptator, infigeau cuie in lumanare. Cand focul ajungea in dreptul cuiului, el cadea pe podea si scotea zgomotul desteptator.

 

E un nene pe care-l cheama Daniel Balsam si care a fost om de marketing pana in 2002, cand s-a hotarat sa inceapa Facultatea de Drept pentru ca s-a saturat sa tot primeasca mailuri de tip spam. A inceput sa-i dea in judecata pe cei care fac spam pe mail si sa castige bani din asta. Acum e unul dintre cei mai cunoscuti avocati din SUA si e cel mai bun in lupta impotriva spammerilor.

0 comentarii12061 vizualizări20 ianuarie 2017




rss 2.0
rss 2.0