Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Justitie - Drept Marti 19 Octombrie 2021 - 14587
APEL pentru ADUCEREA IN TARA A PROFESORULUI MARIUS BALO.

Semnatari: Leontin Horatiu Iuhas, Julie Combes, Marius Oprea, Eugen Iordachescu, Emil Constantinescu, Liana Gota, Dinu Zamfirescu, Gabriel Andreescu, Vasile Gogea, Gavril Dejeu, Stelian Manea, Cornel Jurju, Gabriel Cojocaru, Teodor Lazar, Adrian Gog, Mariana Berinde. 

 

Cluj-Napoca, 25 noiembrie 2020: In noiembrie 1989 Doina Cornea intra in greva foamei in semn de solidaritate cu muncitorii brasoveni care protestasera impotriva regimului comunist cu doi ani in urma si, dupa ce fusesera batuti crunt, au fost deportati in diverse colturi ale tarii ca urmare a unui proces sumar. Cerea ca, in cazul acelor muncitori, sa se respecte drepturile omului, drepturi convenite prin Carta Drepturilor Omului, semnata si de Romania. Si statul roman de atunci nu facea nimic.

 

La 31 de ani diferenta, in luna noiembrie a anului 2020, un profesor roman, Marius Balo, inchis de sapte ani in puscariile chineze, intra in greva foamei pentru a-i fi respectate drepturile. Si statul roman de acum nu face nimic. Acum sapte ani profesorul Marius Balo, inselat fiind de niste cetateni chinezi cu care infiintase o societate comerciala, a fost condamnat la opt ani de puscarie si incarcerat intr-o inchisoare de maxima siguranta din China. Nu are mare importanta speta in sine. Poate a fost vinovat, poate nu. Sau, a fost vinovat de prea multa credulitate. Cand te asociezi cu cineva trebuie sa verifici cu cine o faci. Marius Balo isi ispaseste pedeapsa.

 

Important e faptul ca Marius Balo, conform tratatelor internationale, avea dreptul sa-si execute pedeapsa acasa, in Romania.

 

Important e faptul ca Ministerul Justitiei nu a facut nimic pentru a-l readuce in tara.

 

Important e faptul ca, nici dupa ce Societatea Civila de Avocati Iordachescu & Asociatii a obtinut, pe baza curtoaziei internationala, acceptul statului chinez ca Marius Balo sa fie transferat intr-o inchisoare din Romania, Ministerul Justitiei nu a facut nimic pentru a pune aceasta decizie in practica.

 

Important e faptul ca Ministerul Justitiei si Ministerul de Interne nu au gasit de cuviinta sa trimita doi politisti in China pentru a-l aduce pe Marius Balo acasa.

 

Fundatia Doina Cornea, in spiritul respectarii drepturilor omunlui, face apel la Ministerul Justitiei, Ministerul de interne si toate institutiile statului roman competente in acest domeniu sa faca tot ce le sta in putinta pentru a-l aduce pe Marius Balo acasa.

 

De asemenea solicitam tuturor organizatiilor si persoanelor fizice care mai cred in respectarea drepturilor omului sa se alature demersului nostru si sa semneze petitia pe website-ul fundatiei: www.fundatia-doinacornea.ro.

 

0 comentarii4165 vizualizări25 noiembrie 2020
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0