Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Justitie - Drept Joi 16 Septembrie 2021 - 14587
Marius Balo va intra in greva foamei de la 15 noiembrie 2020.

Marius Balo s-a decis sa intre in greva foamei datorita indiferentei autoritatilor romane; Ministerul Justitiei a comunicat ca organizarea unei misiuni de aducere a profesorului clujean in Romania este imposibila, avand in vedere carantina obligatorie institutionalizata timp de 14 zile a oricarei persoane care intra pe teritoriul Republicii Populare Chineze si efectuare de teste COVID;
Ioan Felecan, singura ruda in viata a lui Marius, in varsta de aproximativ 70 de ani, este dispus sa mearga in China dupa nepotul sau.
 
 
CLUJ-NAPOCA, 11 Noiembrie 2020: Marius Balo, profesorul clujeanul inchis de aproximativ 7 ani in China pentru un presupus prejudiciu de 80 de dolari si tratat cu indiferenta de autoritatile din Romania, a decis sa intre in greva foamei incepand cu data de 15 noiembrie 2020.
 
"In ultima conversatie telefonica avuta cu Marius, la inceputul acestei luni, mi-a comunicat ca recurge la aceasta metoda extrema de protest, datorita nepasarii si ignorantei autoritatilor romane fata de cauza sa." afirma Ioan Felecan, singura ruda in viata a lui Marius Balo.
 
Curtea de Apel Cluj a dispus in luna octombrie 2019 transferul lui Marius Balo intr-un penitenciar din Romania. Din luna octombrie autoritatile romane nu au facut nimic in vederea transferarii acestuia.
 
Din ianuarie 2020, de cand Ministerul Justitiei al Republicii Populare Chineze si-a dat acordul la transferarea lui Marius Balo, si pana in prezent, autoritatile romane nu au intreprins niciun demers in vederea aducerii in Romania a cetateanului roman Marius Balo. In aceste conditii, societatea de avocatura Iordachescu si Asociatii a revenit cu adrese atat la Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala cat si la Ministerul Justitiei in vederea urgentarii demersurilor de preluare a cetateanului roman Marius Balo din Republica Populara Chineza.
 
"In data de 17.09.2020 am revenit cu adresa la Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala prin care solicitam sa ni se comunice daca au fost reluate demersurile de preluare din China a lui Marius Balo si data estimativa la care apreciaza ca acesta va fi adus in Romania. La aceasta solicitare am primit raspuns in data de 23 septembrie 2020 prin care ne informau ca din cauza masurilor impuse de autoritatile chineze pentru prevenirea raspandirii COVID, in prezent este imposibila organizarea unei misiuni de preluare din China a cetateanului roman Marius Balo." afirma Ioana Bonda, avocat Iordachescu & Asociatii.
 
Tot la aceeasi data s-a revenit cu adresa si la Ministerul Justitiei pentru comunicarea informatiilor legate de transferul cetateanului roman Marius Balo. Raspunsul autoritatilor a fost ca pentru moment ramane problematica aducerea in tara a lui Marius Balo in contextul general al pandemiei de SARS COV 2. Mai mult, au informat ca, organizarea unei misiuni este imposibila pentru moment avand in vedere carantina obligatorie institutionalizata timp de 14 zile a oricarei persoane care intra pe teritoriul Republicii Populare Chineze si efectuare de teste COVID, toate pe cheltuiala proprie.
 
"Sunt dispus sa merg eu dupa el, doar sa mi se permita acest lucru!" afirma Ioan Felecan, in varsta de aproximativ 70 de ani.
 
"Din luna octombrie 2019 de cand Curtea de Apel Cluj a recunoscut hotararea de condamnare si pana in luna martie 2020 de cand s-a declansat pandemia de CVID-19, autoritatile competente au avut timp suficient pentru transferarea in Romania a cetateanului roman Marius Balo. Solutii au fost si sunt cu siguranta, este nevoie doar de buna-vointa. Statul roman trebuie sa-si faca datoria fata de cetateanul roman Marius Balo si sa-l aduca urgent in tara, indiferent de costurile pe care aceasta procedura le-ar impune. Decizia lui Marius de a intra in greva foamei este extrema! In conditiile in care se afla inchis in China, greva foamei inseamna condamnarea la moarte." afirma Eugen Iordachescu, avocatul lui Marius Balo.
 

 

0 comentarii3948 vizualizări11 noiembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0