Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Teorii Joi 18 Iulie 2024 - 14587
ZECE RAZBOAIE = ZECE MINCIUNI MEDIATICE.

Fiecare razboi este precedat de o minciuna raspandita abil prin mijloacele de comunicare in masa. Astazi, aflam ca Statele Unite ale Americii ameninta Venezuela si Ecuadorul. Maine, Iranul. Poimaine, pe cine oare?... Sa ne amintim de cate ori, aceleasi State Unite, si prin aceleasi mijloace, ne-au manipulat. Fiecare razboi important a fost "justificat" printr-un fapt abominabil, care mai tarziu (mult prea tarziu) s-a dovedit a fi o dezinformare, lansata in mod deliberat. Iata un scurt inventar: 


1. Vietnam (1964-1975) 

Minciuna mediatica: Pe 2 si 3 august 1964, fortele militare ale Vietnamului de Nord au atacat doua distrugatoare americane aflate in Golful Tonkin. 

Ce am aflat ulterior: Acest atac nu a avut loc niciodata. A fost o inventie a Casei Albe. (Vezi anuntul mincinos al presedintelui Lyndon Johnson aici: http://www.youtube.com/watch?v=Dx8-ffiYyzA 

Scop: Impiedicarea castigarii independentei de catre Vietnam si mentinerea dominatiei americane in zona. 

Consecinte: Milioane de victime, malformatii genetice (Agentul Orange) uriase probleme sociale. 2. Grenada (1983) 

Minciuna mediatica: Mica insula caraibiana a fost acuzata de construirea unei baze militare sovietice si de punerea in pericol a vietilor medicilor americani. 

Ce am aflat ulterior: Nici vorba! Presedintele american Reagan a inventat aceste pretexte. 

Scop: Impiedicarea punerii in aplicare a reformelor sociale si democratice ale prim-ministrului Bishop (mai tarziu, asasinat). Reagan spunea: "Nu putem permite apasilor comunisti sa se infiltreze in gradina noastra..." 

Consecinte: Represiune brutala prin puscasi marini si reinstaurarea controlului Washingtonului.


3. Panama (1989) 

Minciuna mediatica: Invazia puscasilor marini a fost facuta in scopul arestarii presedintelui Noriega, acuzat de trafic de droguri. 

Ce am aflat ulterior: Noriega, care colaborase anterior cu CIA, ceruse drepturi depline asupra canalului Panama pentru tara pe teritoriul careia se afla, si incetarea dreptului de folosinta libera al americanilor, ceea ce pentru SUA era intolerabil. 

Scop: Mentinerea controlului american asupra rutelor maritime strategice. 

Consecinte: Bombardamentele americane au ucis intre 2 si 4 mii de civili, fapt ignorat de mass media. 4. Irak (1991) 

Minciuna mediatica: Irakienii au distrus incubatoarele din maternitatile kuweitiene. 

Ce am aflat ulterior: Stire inventata de agentia de publicitate Hill & Knowlton, platita in acest scop de Emirul Kuweitului.

Scop: Anihilarea opozitiei Orientului Mijlociu fata de Israel si acordarea independentei acestuia de catre Statele Unite.

Consecinte: Nenumarate victime de razboi, dupa un embargou de lunga durata, care a interzis si importul de medicamente.5. Somalia (1993)

Minciuna mediatica: Bernard Kouchner apare ca erou al unei campanii umanitare in Somalia.

Ce am aflat ulterior: Patru companii americane au cumparat drepturile de exploatare asupra unui sfert din petrolul somalez.

Scop: Controlul militar al unei regiuni strategice.

Consecinte: Incapabil sa controleze regiunea, Washingtonul o mentine intr-un haos total.6. Bosnia (1992-1995)

Minciuna mediatica: Ruder Finn si Bernard Kouchner dezvaluie existenta "lagarelor mortii" in Serbia.

Ce am aflat ulterior: Finn si Kouchner au mintit. Lagarele respective cuprindeau prizonieri de razboi, tinuti acolo in vederea unor schimburilor ulterioare. Insusi presedintele bosniac musulman Itenegovic a recunoscut acest lucru.

Scop: Distrugerea Yugoslaviei socialiste, ultima ramasa pe lista, si a sistemului ei de siguranta sociala, pentru a instaura, in schimb, controlul regiunii de catre companiile multinationale, care sa poata folosi liber rutele comerciale strategice, precum fluviul Dunarea si zona Balcanilor.

Consecinte: Patru ani de macel infiorator pentru toate nationalitatile (bosniaci, sarbi si croati). Razboi provocat de Berlin si prelungit de Washington.7. Iugoslavia (1999)

Minciuna mediatica: Sarbii au comis genocid impotriva albanezilor kosovari.

Ce am aflat ulterior: Pura inventie a NATO, dupa cum a recunoscut chiar purtatorul de cuvant oficial al NATO, Jamie Shea. (Vezi aici documentarul "Inselatoria lagarelor mortii din Iugoslavia": http://vimeo.com/51240361# 

Scop: Instalarea unei baze militare in Kosovo; punerea Balcanilor sub controlul NATO si transformarea acestei organizatii intr-o politie cu puteri discretionare, la nivel global.

Consecinte: 2.000 de victime ale bombardamentelor NATO. Purificare etnica in Kosovo, pusa in practica de catre UCK (Armata de eliberare din Kosovo) si legitimata de NATO.8. Afghanistan (2001)

Minciuna mediatica: Bush a vrut sa razbune atacurile din 11 septembrie 2001 si sa-l captureze pe Bin Laden.

Ce am aflat ulterior: Nu exista nicio dovada privind existenta organizatiei teroriste Al-Qaida. Mai mult, talibanii se oferisera sa-l extradeze pe Bin Laden.

Scop: Controlul militar al Asiei Centrale, considerata regiune strategica, in vederea construirii unei conducte care sa traverseze Afghanistanul, pentru a permite controlul rezervele de petrol din Asia de Sud.

Consecinte: Ocupatie pe termen lung si crestere uriasa a productiei si traficului de opium.
9. Irak (2003)

Minciuna mediatica: Saddam poseda arme periculoase de distrugere in masa. Afirmatie facuta de Colin Powell la Natiunile Unite, cu prezentare de dovezi.

Ce am aflat ulterior: Casa Alba a ordonat agentiilor de spionaj falsificarea acestor rapoarte (vezi afacerea Libby) sau, pur si simplu, fabricarea lor.

Scop: Controlarea tuturor resurselor de petrol si santajarea rivalilor: Europa, Japonia, China...
Consecinte: Irakul a fost scufundat in haos
si barbarie, iar femeile irakiene au fost obligate sa revina la starea anterioara, de supunere totala si obscurantism.10. Venezuela - Ecuador (2008-)

Minciuna mediatica: Chavez sprijina terorismul, importa arme, este un dictator (motivul definitiv nu a fost inca stabilit).

Ce am aflat pana in prezent: Mai multe baloane mediatice au fost deja sparte. Printre acestea: Chavez trage in propriul popor, Chavez antisemit, Chavez militarist... Incercarile de demonizare au continuat pana in clipa mortii sale (5 martie 2013). Succesorul sau, Nicolas Maduro, si-a exprimat dorinta de a deschide o ancheta asupra mortii lui Chavez. Inca inainte de deces, Maduro a lasat sa se inteleaga ca "dusmanii istorici" ai tarii ar fi provocat si cancerul conducatorului.

Scop: Companiile multinationale din SUA vor sa mentina controlul asupra petrolului si celorlalte resurse sud-americane, temandu-se de eliberarea sociala si democratica a Americii Latine.

Consecinte: Washingtonul duce un razboi generalizat pe continentul sud-american: lovituri de stat, sabotaj economic, santaj, amplasarea de baze militare in apropierea resurselor naturale...De ce nu vezi aceste imagini la TV? Data viitoare cand mass media iti va spune ca Hugo Chavez a fost un dictator, aminteste-ti aceste imagini. Un numar estimat la 9 milioane de oameni au participat la funeraliile lui.

Hugo Chavez, hasta la victoria siempre!

 Sursa: http://english.pravda.ru/society/stories/03-05-2011/117773-Ten_wars_ten_media_lies-0/Trupele se trezesc (RO)

 Hollywood si masina de razboi (Hollywood and the War Machine) (RO)

Carl Boggs si Tom Pollard, autori ai cartii "The Hollywood War Machine: U.S. Militarism and Popular Culture", se focalizeaza pe mariajul din interes dintre Hollywood si Washington si descriu modul in care sunt fabricate povestile de catre fabricantii oficiali de mituri si politicienii verosi, in beneficiul presedintiei si al guvernului:

"Fabricarea evenimentelor prin mass media si manipularea constiintei populare au devenit componente integrante ale culturii politice americane si se afla in centrul tuturor interventiilor recente ale armatei SUA. Din ce in ce mai mult, implicarea mass media in minciunile, miturile si denaturarile guvernului si-a adus contributia la legitimarea razboiului drept mijloc de promovare a intereselor globale ale SUA. Jurnalistii TV, radio si din presa scrisa au devenit esentiali in acest proces, popularizand, de regula, aceste discursuri false, sustinand cadrul ideologic dominant si nereusind sa priveasca critic afirmatiile oficialilor guvernului si ai armatei. Cultura mass-media a evoluat intr-un aparat de propaganda, in special pe taramul preocuparilor internationale, in care interesele corporatiste si ale Pentagonului sunt capabile sa creeze propria lor versiune a realitatii, pentru un public american deja inclinat sa creada discursurile triumfaliste". Cititi intregul articol aici.

http://vimeo.com/63734818

.

Material primit la redactie.

0 comentarii14595 vizualizări20 august 2013
rss 2.0
rss 2.0