Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Mediere Vineri 19 August 2022 - 14587
MEDIATORII BISTRITENI VOR FI PREZENTI LA CLUJ-NAPOCA "CAPITALA MEDIERII ROMANESTI".

"Capitala medierii romanesti" Cluj-Napoca va gazdui in perioada 7-8 aprilie 2016 "Reuniunea Mediatorilor din Transilvania", editia I-a si in perioada 15-16 aprilie 2016 Gala Excelentei in Mediere, editia a IV-a. Mediatorul Bianca Pintea, presedintele Corpului Profesional al Mediatorilor din judetul Bistrita-Nasaud, a declarat pentru Bistritanews.ro:

"Comunicarea, vector esential al functionalitatii sistemice plaseaza "Reuniunea Mediatorilor din Transilvania" - eveniment exclusiv profesional, in parteneriat cu Consiliul de Mediere - in zona utila a evenimentelor din care se alcatuieste mozaicul culturii organizationale. Prezenta mediatorilor la lucrarile conferintei se inscrie in procesul de formare continua exprimat si prin acordarea de puncte profesionale, conform ROF.

Editia I a evenimentului care va avea loc in Cluj Napoca in perioada 7-8 aprilie, la Hotelul Royal Classic, in salile "Regele Ferdinand" si "Classic", semnifica mai mult decat uzualul team building, deoarece cu acest prilej se pune piatra de temelie a unei scoli de mediere iar generatia numarul 1 are privilegiul dar si responsabilitatea stabilirii unor criterii si practici care vor defini viitorul acestei profesii in Romania.

Organizatorii "Reuniunii Mediatorilor din Transilvania" si-au propus in mod firesc ca acest eveniment sa fie cel mai important al anului 2016, cu semnificatiile de perspectiva mentionate anterior, iar grila de selectie tematica s-a oprit la:
- notorietatea si probitatea profesionala a speakeri-lor care vor conferentia si vor conduce workshop-urile (judecatori, procurori, politisti judiciari, notari, cadre didactice universitare, mediatori cu recunoastere profesionala la nivel national si international, reprezentanti ai autoritatilor publice locale si ai institutiilor tinta pentru mediatori)
- rentabilitatea financiara (costul participarii la conferinte si workshop-uri si al serviciilor hoteliere)

grila pe deplin justificata si care raspunde cel mai bine cerintelor momentului.

Consideram ca, oportunitatea care ni se ofera, dincolo de faptul ca ea constituie un privilegiu al intemeierii, al inceputului de drum, implica exigente profesionale pentru care participantii sunt deplin pregatiti si oportunitatea de a demonstra acest fapt este mai mult decat binevenita.

Este pentru mine o aleasa bucurie sa am prilejul de a transmite aceste si alte ganduri colegilor pe care ii asigur si cu aceasta ocazie de cea mai inalta consideratiune."

Apropiat in timp, tot Cluj-Napoca gazduieste, in perioada 15-16 aprilie 2016, Gala Excelentei in Mediere, editia a IV-a. Ne bucuram sa constatam la Cluj-Napoca ca acest centru vechi de cultura transilvana s-a dovedit a fi un oras prietenos cu mediatorii, motiv pentru care, inca de la editia precedenta, organizatorii l-au declarat "Capitala medierii romanesti".

"Competitia profesionala este o cerinta de nerefuzat intr-un mediu dinamic aflat in plina expansiune ca un agent social din ce in ce mai important al statului de drept. Solutiile negociate si acceptate de parti stau la baza constructiei politice a unei noi ordini mondiale ce isi propune in primul rand atenuarea conflictelor, dar in contextul profesiei noastre vizeaza si o evitare a suprasolicitarii justitiei, problema care nu este doar o chestiune de costuri si de resurse umane ci si o ecuatie de timp, un timp care la randul sau devine un capital din ce in ce mai pretios.

Recunoasterea unor contributii valoroase profesional dar si social nu este un simplu bilant incheiat intr-un cadru festiv ci aduce pe langa sporul de demnitate al profesiei si un sistem de valorizare cu efecte pozitive atat in prezent cat si, mai ales, in viitor.

Standardele profesionale si de calitate fiind ireversibile, vor consacra aceasta profesie contribuind, prin rolul social al medierii la o calitate superioara a modului in care functioneaza si va functiona societatea noastra. Legalitatea si in special modul ei de aplicare constituie barometrul unui stat de drept functional, capabil sa asigure cetatenilor sai asistenta juridica bazata pe incredere reciproca.

Sunt de acord cu speakerii dar si cu laureatii ca, prin modelul lor traseaza foaia de parcurs pentru viitorul profesiei noastre.

Nu pot decat sa transmit toata consideratia mea si a mediatorilor din judetul Bistrita-Nasaud pentru eforturile si implicarea de care dau dovada organizatorii celor doua evenimente . Felicitari tuturor! " a mai declarat Bianca Pintea Presedintele Corpului Profesional al Mediatorilor din judetul Bistrita-Nasaud

 

0 comentarii6097 vizualizări04 aprilie 2016
rss 2.0
rss 2.0