Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Iulie 2024 - 14587
PERCHEZITII IN DOMENIUL SISTEMELOR DE SECURITATE.

Un barbat a fost retinut pentru 24 de ore, in urma unor perchezitii desfasurate intr-un dosar instrumentat de politistii Compartimentului Sisteme de Securitate. La data de 11 iunie a.c., pentru administrarea probelor si documentarea activitatii infractionale intr-o cauza penala, politistii Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Serviciului de Ordine Publica au pus in aplicare 2 mandate de perchezitie domiciliara, ambele in Maieru.

Perchezitiile au fost efectuate la punctul de lucru si sediul social al unei societati comerciale, precum si la locuinta administratorului, un barbat de 42 de ani, banuit de comiterea faptelor.

Din cercetarile efectuate a reiesit faptul ca, incepand cu anul 2020 si pana in prezent, barbatul in cauza, in calitate de administrator al unei societati comerciale, ar fi instalat si intretinut sisteme de securitate fara licenta de functionare, prevazuta de lege. Din verificarile politistilor a reiesit faptul ca societatea administrata de barbatul de 42 de ani ar fi avut incasari de peste 148.000 lei din activitati specifice sistemelor de securitate desfasurate fara a detine licenta in acest domeniu.

La perchezitii au fost descoperite si ridicate in vederea continuarii cercetarilor mai multe inscrisuri si documente contabile relevante pentru cauza, camere de supraveghere video, dispozitive de inregistrare, precum si alte echipamente tehnice de specialitate din domeniul sistemelor de securitate, in valoare de peste 6.000 de lei.

Totodata, a fost pus in aplicare un mandat de aducere, iar dupa audieri, fata de barbatul de 42 de ani a fost dispusa masura retinerii pentru 24 de ore. In cursul zilei de astazi, 12 iunie, acesta va fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Nasaud, in vederea dispunerii unei noi masuri preventive.

La perchezitiile efectuate ieri au participat luptatori ai Serviciului pentru Actiuni Speciale si politisti din cadrul Serviciului Criminalistic.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunii prevazuta la art. 56 din Legea 333/2003, respectiv desfasurarea in scop comercial de activitati de paza sau protectie, de proiectare, producere, instalare si intretinere a sistemelor de alarma impotriva efractiei sau a componentelor acestora fara atestat sau fara licenta de functionare prevazuta de lege.

 

.

 

BISTRITA: actiuni pentru siguranta elevilor, desfasurate de politistii Biroului Siguranta Scolara

 La data de 11 iunie a.c., politistii din cadrul Biroului Siguranta Scolara au organizat si desfasurat actiuni pentru siguranta elevilor, prevenirea absenteismului scolar, a consumului de tutun, precum si prevenirea traficului si consumului ilicit de droguri. Totodata, s-a actionat si pentru prevenirea delincventei juvenile.

 Astfel, in urma controalelor efectuate in zona unor scoli si licee din Bistrita, au fost legitimate 27 de persoane, fiind astfel depistati 10 elevi care absentau de la cursuri. Cu privire la cei 10 elevi, au fost intocmite informari catre conducerea scolilor unde acestia invata. De asemenea, politistii au efectuat 8 activitati preventive la clasa, pe diverse teme, precum si instructaje cu 12 agenti de paza ai scolilor.

 Pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 3 sanctiuni contraventionale in cuantum de 2.100 de lei, una conform Legii 61/1991 pentru provocarea si participarea la scandal si 2 pentru nerespectarea prevederilor Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.

 

 

 

 

0 comentarii2527 vizualizări12 iunie 2024
rss 2.0
rss 2.0