Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Mandate de executarea a pedepsei inchisorii, puse in aplicare de politistii Serviciului de Investigatii Criminale .

La data de 8 februarie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale, Compartimentul Urmariri au pus in  aplicare doua mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea.

 Unul dintre acestea a fost emis de catre Judecatoria Bistrita, pe numele unui barbat de 50 de ani din Bistrita, condamnat la pedeapsa de 2 ani si 7 luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt.

 Cel de-al doilea mandat a fost emis pe numele unui barbat de 37 de ani din Budacu de Jos, condamnat la 1 an si 6 luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 Cei doi barbati au fost escortati in penitenciar de catre politistii de la Urmariri.

 

 

 

Actiuni pentru siguranta elevilor, desfasurate de politistii Biroului Siguranta Scolara si cei ai politiilor oraselor Beclean si Nasaud

 La data de 8 februarie a.c., politistii din cadrul Biroului Siguranta Scolara, impreuna cu cei de la Postul de Politie Lunca Ilvei au organizat si desfasurat o actiune pentru siguranta elevilor, prevenirea absenteismului scolar, a consumului de tutun, precum si prevenirea traficului si consumului ilicit de droguri. Totodata, s-a actionat si pentru prevenirea delincventei juvenile.

 Astfel, in intervalul 09.00-14.00, in urma controalelor efectuate in unitatile scolare de pe raza comunei Lunca Ilvei, au fost legitimate 20 de persoane si au fost depistati doi elevi care absentau de la cursuri, fiind intocmite informari catre conducerea scolilor. De asemenea, politistii au efectuat 9 activitati preventive la clasa, pe diverse teme, precum si instructaje cu 6 agenti de paza ai scolilor.

 In orasele Beclean si Nasaud, politistii au desfasurat alte 2 actiuni similare, fiind efectuate verificari in proximitatea unitatilor de invatamant, dar si in incita scolilor. Astfel, in Beclean, in intervalul orar 11.00-13.00, politistii au efectuat verificari in incinta scolilor, dar si in 6 localuri publice din oras si au legitimat 17 persoane. Au depistat 7 elevi care nu frecventau cursurile si au intocmit informari catre conducerea scolilor unde acestia invata. Totodata, au fost oprite pentru control 6 autovehicule si au fost aplicate 4 avertismente pentru abateri la regimul rutier.

 In Nasaud, in intervalul orar 09.00-11.00, politistii au actionat pentru siguranta elevilor impreuna cu jandarmi si au efectuat verificari pentru prevenirea absenteismului scolar, mentinerea si asigurarea ordinii publice in unitatile scolare. Astfel, au fost verificate 8 localuri publice, fiind depistati 4 elevi care absentau de la cursuri. Totodata, in trafic, au fost aplicate 3 sanctiuni contraventionale la regimul rutier, in valoare de 495 de lei.

 

 

Actiuni pentru siguranta traficului rutier 

La data de 8 februarie a.c., in intervalul orar 09:30-13:30, politistii din cadrul Serviciului Rutier si cei ai Serviciului de Ordine Publica - Biroul pentru Protectia Fondului Forestier au actionat pentru verificarea legalitatii transporturilor rutiere de marfuri generale si pentru combaterea activitatilor ilicite in domeniile economice specifice exploatarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos, fiind obtinute urmatoarele rezultate.

 Astfel, au fost oprite pentru control si verificate 31 de autovehicule, au fost legitimate 36 de persoane, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 34 de sanctiuni in valoare totala de 12.425 lei. Dintre acestea, 32 au fost aplicate pentru abateri rutiere, conform la O.U.G 195/2002 si 2 pentru abateri la regimul silvic, conform Legii 171/2010, in valoare de 5.000 lei. Ca masuri complementare, a fost confiscat material lemnos in valoare de 565 de lei si a fost retras un certificat de inmatriculare.

 Tot ieri, in intervalul 15.00-18.00, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au desfasurat actiuni pentru siguranta traficului rutier, fiind legitimate 43 de persoane. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 27 de sanctiuni  in valoare de 6.120 lei, dintre care 24 pentru abateri rutiere, 2 pentru nerespectarea Legii nr. 61/1991 si una conform Legii nr. 171/2010.

 

 

          Infractiuni la regimul rutier, constatate in flagrant delict, de politistii cu atributii pe linie rutiera

La data de 8 februarie a.c., in urma unei interventii, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului s-au sesizat din oficiu si au intocmit dosar penal.

Din primele date, un barbat de 37 de ani din Prundu Bargaului, in timp ce conducea un autoturism pe Drumul Judetean 172D, prin localitatea Bistrita Bargaului, a pierdut controlul directiei si a intrat in coliziune cu gardul unui imobil.

La fata locului, politistii l-au testat pe conducatorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur in aerul expirat, ulterior fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, in vederea determinarii alcoolemiei.

In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate de politisti pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice, fapta prevazuta si pedepsita de art. 336 din Codul Penal.

 

****

La data de 8 februarie a.c., in cadrul actiunilor de monitorizare a traficului rutier desfasurate, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares au oprit pentru verificari, pe Drumul National 17, in Reteag, un autoturism care se deplasa pe directia Dej spre Beclean.

 A fost identificat conducatorul auto ca fiind un tanar de 18 ani din Republica Moldova, insotit de un barbat de 46 de ani din Vaslui. In urma verificarilor, politistii au constatat faptul ca tanarul de 18 ani nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar politistii efectueaza cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere. 

 

 

 

          Prejudiciu recuperat de catre politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai

 La data de 8 februarie a.c., in urma cercetarilor efectuate si a probatoriului administrat, politistii din cadrul Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai au identificat si depistat o persoana banuita de furt.

 In fapt, la data de 7 februarie a.c., o femeie din Sant a sesizat politia cu privire la faptul ca i-a fost sustrasa suma de 7000 de lei din interiorul locuintei.

 In cadrul cercetarilor desfasurate in dosarul penal constituit cu privire la infractiunea de furt calificat, politistii au depistat persoana banuita de comiterea faptei, o tanara de 23 de ani, din Rodna. Aceasta ar fi patruns in interiorul locuintei de unde ar fi sustras un portofel in care se afla suma de 7000 lei.

O parte din prejudiciul cauzat a fost recuperat, respectiv suma de 4200 lei, care a fost restituita persoanei vatamate.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Sectiei 7 Politie Rurala Nasaud cu privire la infractiunea de furt calificat, urmand documentarea intregii activitati infractionale.

 

.

 

Astazi, politistii Biroului Siguranta Scolara si cei de la Prevenirea Criminalitatii au desfasurat o activitate preventiva in cadrul Campaniei "Centura Salveaza Vieti".

Activitatea s-a desfasurat la Gradinita "Dumbrava Minunata" din Bistrita fiind implicati peste 90 de prescolari.

Ne-am intalnit cu cei mai mici pasageri pentru a le oferi o lectie practica despre regulile de circulatie in calitate de pietoni si importanta utilizarii dispozitivelor de siguranta in autovehicule.

 Impreuna, am explorat regulile de baza ale traversarii strazii, invatand cum sa ne asiguram inainte de a trece si cum sa fim vigilenti in trafic. Siguranta noastra si a celor mici este o prioritate!

 Am acordat o atentie deosebita utilizarii corecte a scaunelor pentru copii in autovehicule, subliniind importanta portului centurilor de siguranta in mod corespunzator. Cu totii am inteles ca aceste masuri simple pot face o diferenta semnificativa in protejarea vietilor.

 Incurajam fiecare parinte, sa fie un exemplu in ceea ce priveste respectarea regulilor de siguranta rutiera pe care sa le aplice impreuna cu cei mici.

Siguranta este o responsabilitate comuna, iar impreuna putem contribui la prevenirea incidentelor nedorite.

 

 

 

0 comentarii1043 vizualizări09 februarie 2024
rss 2.0
rss 2.0