Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Autoturism ce figura ca fiind sustras din Polonia, depistat de politistii din Bistrita-Nasaud.

La data de 6 februarie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au depistat un autoturism care figura ca fiind sustras din Polonia, din data de 15 decembrie 2023. Autoturismul, in valoare de aproximativ 12.000 de euro a fost depistat in posesia unui barbat de 43 de ani din Sieu si a fost indisponibilizat de politisti.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de tainuire, in cooperare cu autoritatile judiciare poloneze, pentru documentarea faptei si stabilirea vinovatiei persoanelor implicate.

 

 

Dosare penale la regimul circulatiei, intocmite de politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, in urma unor constatari in flagrant delict

 La data de 6 februarie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat si oprit in trafic, pentru control, un barbat de 44 de ani din Lechinta care se afla la volanul unui autoturism.

 Autovehiculul in cauza a fost oprit pentru verificari pe Drumul Judetean 154, in localitatea Domnesti, iar in urma testarii etilotest a conducatorului auto, rezultatul a fost 0,47 mg/L alcool pur in aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice, in vederea determinarii alcoolemiei.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

In dupa-masa de 6 februarie a.c., politistii Sectiei 1 Politiei Rurala Bistrita au depistat un barbat de 43 de ani din Domnesti care conducea un autoturism, desi nu avea acest drept.

 Autovehiculul condus de acesta a fost oprit pentru control pe o strada din Domnesti, iar in urma verificarilor, politistii au constatat faptul ca barbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In urma celor constatate, politistii au intocmit dosar penal pentru infractiunea de conducere a unui vehicul fara permis de conducere si continua cercetarile. De asemenea, in cadrul verificarilor s-a stabilit ca inspectia tehnica periodica a autoturismului era expirata din luna iulie 2023, barbatul fiind sanctionat contraventional.

 

 

          Prejudiciu de 3.000 de lei, recuperat de politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta

 In cadrul cercetarilor efectuate intr-un dosar penal intocmit pentru furt calificat, politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au identificat doi tineri de 18, respectiv 19 ani ambii din Chirales, banuiti de comiterea faptei. Prejudiciul, in valoare de aproximativ 3.000 de lei a fost recuperat integral.

 Din investigatiile efectuate a reiesit faptul ca, in cursul anului 2022, cei doi ar fi sustras din locuinta unui barbat din Chirales mai multe bunuri, respectiv un telefon mobil, un laptop, o consola si un sistem audio. Bunurile sustrase au fost recuperate si restituite pagubitului.

 Politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta continua cercetarile in vederea stabilirii intregii activitati infractionale, in cadrul dosarului penal intocmit.

 

 

 

0 comentarii987 vizualizări07 februarie 2024
rss 2.0
rss 2.0